Магучіх розповіла, як їй вдалося встановити новий світовий рекорд

Ярослава в Парижі побила рекорд Стефки Костадінової, якої тримався з 1987 року

7 липня українська спортсменка Ярослава Магучіх встановила світовий рекорд у стрибках у висоту.

На Діамантовій лізі у Парижі (Франція) українка взяла висоту 2.10 метра, побивши рекорд Стефки Костадінової. У 1987 році представниця Болгарії стрибнула на 2.09 метра на чемпіонаті світу в Римі (Італія).

Ярослава розповіла, як їй вдалося встановити новий світовий рекорд.

«Мала таку спробу два роки тому у Брюсселі, але не була готовою. А тепер я двічі стрибнула на особистий рекорд: спершу на 2.07 м, а потім - на 2.10 м. Це неймовірні відчуття. Я вписала Україну в історію світової легкої атлетики. І, звісно, все це - для моїх співвітчизників. Вони підтримують мене, дивляться за моїми виступами, пишуть мені. Добре, що це сталося перед Олімпійськими іграми, бо тепер я можу повернутися у це чудове місто і, гадаю, Париж залишиться в моєму серці на все життя.

До кінця не вірила, коли стрибнула. Дуже рада, що стрибнула на світовий рекорд. Ми багато працювали над цим, змінили розбіг. А перед чемпіонатом Європи отримали невелику травму. А зараз я хочу відновитися і знову приїхати у Париж, щоб сяяти.

Що далі? Олімпійські ігри. Ми справді на них націлені, але поки мені треба підзарядити свої сили, щоб мати сили перед Олімпіадою», - сказала Магучіх.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 05 серпня 2024, 14:46 3

Ілля виграв сьому нагороду для збірної України на Іграх-2024