Збірна України U-20 у контрольному матчі перемогла однолітків із Грузії

Спаринг проведено 7 липня у латвійському місті Єлгава

Чоловіча збірна України U-20 здобула перемогу в контрольному матчі проти збірної Грузії - 86:80.

Українська команда мала перевагу за кидковими показниками, краще за суперника рухала м'яч, зробивши 18 передач, та мала перевагу за очками другого шансу. Найрезультативнішим у складі збірної України став Назарій Кулішенко, який набрав 17 очок, додавши до активу 8 підбирань.

На жаль, подекуди гра ставала занадто жорсткою, що призвело до сутички наприкінці зустрічі. Про це розповів головний тренер збірної Валерій Плеханов:

«На жаль, іноді ця гра нагадувала не баскетбол, а регбі, й закінчилася бійкою, коли на майданчик вибігли обидві лавки. Судді дозволяли грати дуже грубо, в результаті чого в нашій команді велика кількість гравців із пошкодженнями. Це не була товариська гра, грузини грали цей матч, наче це фінал чемпіонату світу, і провокації пішли з перших хвилин. Не хотілося навіть зайвий раз робити ротацію, адже ті хлопці, які грали в першій половині, я намагався їх вже не чіпати, адже боявся, що вони отримають травму.

Але все що ми хотіли перевірити та побачити - ми зробили. З позитивного сьогодні те, що ми краще контролювали м'яч і зробили лише 12 втрат, що стало нашим рекордом за товариські матчі. Трохи краще у нас проходив позиційний напад, що підтверджують 86 набраних очок. Ми трохи краще бігли у швидкий напад і в цілому трохи додали в кожному компоненті. У нас залишаються проблеми з розбиттям зони, але найбільшою проблемою залишається організація позиційного нападу під тиском. Рівень гри наших маленьких має бути кращим. Ми намагаємося компенсувати це за рахунок допомоги інших гравців. Сьогодні це вдалося, сподіваюся, ми знайшли схему, за якою і надалі гратимемо на чемпіонаті Європи.

Тренерський штаб готується до суперників по чемпіонату Європи. Ми вже отримали відео матчів Швеції та Угорщини, у нас є звіти по матчах Вірменії та Молдови. Вважаю, що ми будемо добре готові до цих матчів, адже у нас є достатній обсяг інформації по суперниках, яку ми зараз обробляємо».

Товариський матч

Єлгава (Латвія), 7 липня

Україна U-20 - Грузія U-20 - 86:80 (26:13, 17:19, 14:22, 29:26)

Україна: Кулішенко 17 + 8 підбирань, Холод 13 + 5 підбирань, Колаволе 7 + 7 передач + 4 підбирання, Ніколайчук 6, Кабанов 5 - старт, Сипало 14 + 9 підбирань + 3 передачі - 3 втрати, Скутєльнік 14, Новіков 6, Величко 2, Кличко 2, Карасьов 0

Микола Степанов Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 21:40 18

В УАФ підтвердили, що Піхальонок і Бражко не зіграють проти Грузії і Чехії