Тарас МИХАЛИК: «Іспанія – головний претендент на чемпіонство»

Колишній захисник збірної України підбив підсумки чвертьфіналів Євро-2024

Визначилися півфіналісти Євро-2024 з футболу, який відбувається в Німеччині.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Тарас Михалик поділився враженнями про зіграні чвертьфінальні протистояння:

- Доводиться тільки шкодувати, що шляхи господарів та іспанців перетнулися на такій ранній стадії. Цей матч виправдав статус малого фіналу. Німці дали бій іспанцям, які наразі демонструють стабільність, тішать видовищною грою, коли кожен виконавець чітко знає свій маневр. Але відсутність належної концентрації під завісу поєдинку коштувала німцям другого пропущеного м'яча.

- На Вашу думку, ті збірні, які пробилися до півфіналу, заслужили на це?
- Думаю, що так. Ба більше, перед початком Євро-2024 саме цим збірним більшість експертів пророкували потрапляння до чільного квартету. Інша справа, що французи та англійці не зійшли з дистанції завдяки футбольній лотереї, але аби перемогти в серії післяматчевих пенальті, треба проявити найвищу індивідуальну майстерність. Отож, маємо те, що маємо.

- За змістовну гру ви вже виокремили іспанців, а що скажете про поєдинок Нідерланди - Туреччина, де також переможець визначився в основний час?
- Нідерландці сподобалися, бо пропустивши першими, зуміли перешикуватися й таки схилили шальки терезів на свій бік. Десь допомогли їм в цьому й турки, які зарано почали грати на утримання рахунку, що дозволило супернику скористатися домашніми заготовками при розіграші стандартних положень.

- Окрім іспанців, за змістовними діями хто вам ще запам'ятався?
- Швейцарці. Це якраз саме та збірна, де відчувається тренерська рука. Підопічні Мурата Якіна - добре навчені, вміло використовували навіть під час одного матчу кілька тактичних схем. Шкода, що в серії післяматчевих пенальті удача була на боці англійців, які наразі нічим особливо не вражають.

- Кому віддаєте перевагу серед півфінальних пар?
- Іспанії та Англії.

- Але ж іспанцям в битві з французами не допоможе з різних причин ціла група ключових гравців.
- Нічого страшного, в них довга лава запасних. Ось в чвертьфінальному поєдинку з німцями Ольмо вийшов на заміну й зробив, як то кажуть, гру: в його активі гол і результативна передача.

Раніше було показано, як виглядає список бомбардирів Євро-2024 перед початком півфіналів.

Дмитро Вербинський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 30 вересня 2024, 17:19 6

Французи перемогли 2:1 і вийшли до 1/2 фіналу мундіалю з футзалу в Узбекистані

Коментарі