Обкатали обновку. Шахтар зіграв унічию з Хайдуком на зборах

Команда Пушича цього разу першою пропустила, але швидко відігралась

Чемпіонат Європи-2024 в Німеччині поступово добігає свого завершення, тож зовсім скоро повертається великий клубний футбол. Не без фази підготовки до нового сезону, певна річ, заради чого, наприклад, чинний чемпіон України донецький «Шахтар» і вирушив до Словенії на тренувальні збори під керівництвом Маріно Пушича.

І один товариський матч «гірники» вже встигли провести до цього - обіграли боснійський «Сараєво» без надзусиль (4:1), випробувавши при цьому два повноцінних склади. Приблизно той самий сценарій ми очікували побачити й від другої гри «помаранчево-чорних», проти хорватського «Хайдука» із міста Спліт - третьої за силою команди своєї країни за підсумками минулого сезону.

Цього разу змінилось у стартовому складі «Шахтаря» тільки те, що Лассіна Траоре грав на вістрі атаки, а не Данило Сікан. А ось за малюнком гри разючих новацій ми не побачили. Хіба що суперник навпроти явно був у кращих кондиціях, аніж його попередники, тож намучились із хорватами українці добряче. Особливо з їхнім досвідченим нападником Марко Ліваєю, який і допоміг забити Цапану в центрі штрафного гол уже на 13 хвилині.

У місті Крань цього дня була шалена спека, тож від команд нічого надмірного вимагати не було потреби. «Шахтар» що за рахунку не на власну користь, що трохи пізніше, коли Траоре відновив рівновагу на табло ударом головою з подачі від Криськіва із штрафного з правого флангу, намагались грати в неквапливий футбол. Те саме робили й суперники, тож видовищною цю гру не назвеш точно.

У другому таймі - та й поготів. Бо знову в «гірників» з'явився другий склад, та й суперники не оминули можливість скористатись замінами. На зіграності «Хайдука» це позначилось трохи сильніше, тож єдиний реальний гольовий момент після перерви створила саме команда Пушича. Але Глущенку завадив пробити в порожні ворота захисник, тож вирвати перемогу в «Шахтаря» так і не вийшло.

Наступний матч донеччани проведуть проти англійського «Іпсвіч Таун», який тільки-но повернувся до Прем'єр-ліги.

Товариський матч.

«Шахтар» - «Хайдук» - 1:1

Голи: Траоре, 28 - Цапан, 13

«Шахтар»: Різник - Азаров, Фарина, Назарина, Вінісіус - Криськів - Кевін, Марлон, Бондаренко, Швед - Траоре.

«Шахтар» (2-й тайм): Фесюн - Педріньйо, Савченко, Лацабідзе, Козік - Глущенко, Сігеєв - Сікан, Цуканов, Огарков - Егіналду.

«Хайдук»: Лучич - Діалло, Уремович, Шарлія, Муфі - Сігур, Капан - Саїті, Пукштас, Калік - Лівая.

Стадіон: «Станко Млакар» (Крань, Словенія).

ШАХТАР - ХАЙДУК. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 14:11 0

Осмаїча дискваліфікували на 8 матчів

Коментарі