Ексарбітр ФІФА розповів, чи був пенальті у матчі Євро Іспанія – Німеччина

Відомий колишній арбітр – про спірний момент у матчі чвертьфіналу ЧЄ

Епізод, що стався на початку другого овертайму вчорашнього чвертьфінального матчу ЧЄ-2024 Іспанія - Німеччина (2:1, д.ч.), викликав чималий резонанс у футбольних колах Європи.

На 106-й хвилині після удару німецького футболіста по воротах іспанців м'яч влучив у руку їхнього захисника Марка Кукурельї у штрафному майданчику. Англійський арбітр Ентоні Тейлор порушення правил не зафіксував і призначати пенальті не став. Зрозуміло, що цей суперечливий момент став темою номер один у середовищі вболівальників та експертів.

Не залишився осторонь згаданого епізоду і відомий у недалекому минулому арбітр ФІФА Олег Орєхов, який висловив свою думку у коментарі Sport.ua.

- У кожного арбітра є додаткова інформація. І якщо не було ухвалене спільне рішення стосовно призначення одинадцятиметрового удару, то суддівська бригада врахувала положення руки, відстань до неї і силу удару, а також можливість уникнути контакту між рукою і мʼячем - і ухвалила це рішення. Є два варіанти: або всі вони не розуміють і приймають неправильні рішення, або ж були методичні рекомендації, відповідно до яких рішення правильне. Хоча якщо говорити про дух гри, то рішення правильне. Ми ж не пригадуємо штрафний на користь іспанців на останній хвилині першого тайму з відповідним дисциплінарним рішенням арбітра - і німці удесятьох. Так що якось так…

Раніше інший суддівський експерт також висловився з приводу моменту з грою рукою гравця збірної Іспанії у чвертьфінальному матчі Євро-2024 проти німців.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 серпня 2024, 18:55 121

Суперником українця у півфіналі ОІ був Арлен Лопес із Куби

Коментарі