Легендарний Саккі визнав, що слідкує за Фонсекою із часів роботи у Шахтарі

Португальський тренер цього літа отримав пост коуча «Мілана»

78-річна жива легенда італійського тренерського цеху Арріго Саккі поміркував на тему призначення Паулу Фонсеки головним тренером «Мілана», зазначивши, що стежить за португальцем із часів роботи того в «Шахтарі».

«Як виглядатиме «Мілан» Фонсеки? Як вони гратимуть? Яких гравців вони підпишуть? Звичайно, вболівальники ставлять усі ці питання, очікуючи побачити команду на полі у передсезонці», - написав Саккі у своїй колонці для La Gazzetta dello Sport.

«Мілан» знаходиться у процесі революції, як у технічному плані, так і в плані директорів клубу. Златан Ібрагімович дуже впливає. Нам ще належить побачити, чи є обраний ними шлях правильним».

«Я стежу за Паулу Фонсекою із часів його виступів за донецький «Шахтар», і він там досяг успіху. Потім він приїхав до Італії, в «Рому», а судити тренера «джаллороссі» завжди складно, тому що там багато тиску й не завжди є необхідний спокій для ретельної та продуманої роботи. Потім Фонсека переїхав до Франції, у «Лілль», де він посів п'яте та четверте місця».

«Мілан» уважно стежив за ним, перш ніж винайняти, і вони були переконані у його якості. Я не можу щось казати про нього, не побачивши його, і фанати мають бути терплячими, тому що ви не можете звести будинок за один день. Головне, щоб тренер та клуб були на одній хвилі, і щоб не виникало непорозуміння чи, що ще гірше, суперечок».

«Трансферне вікно відчинене, і клуб має допомагати тренеру, аби створити команду, яку той задумав. Я прочитав багато імен на роль нападника, від Зіркзе до Лукаку. У них дуже різні набори навичок, тому я запитую себе: як вони обоє можуть підійти «Мілану»? Я хотів би почути думку Фонсеки з цього приводу. Те саме можна сказати і про інших гравців. «Мілан» мав важкий старт минулого сезону через безліч підписань (іноземців), здійснених влітку. Зібрати команду завжди непросто, особливо коли вони приїжджають з-за кордону та мають адаптуватися до Серії А».

«Це факт, що Піолі надав команді індивідуальності лише у другій половині сезону. Якщо є уроки з минулого, я сподіваюся, що керівництво «Мілана» не допустить тих самих помилок. Я думаю, Фонсека вже довів, що він покладається на міцну організацію та панування на полі. Це дуже важливо, бо це відповідає сучасному футболу. У будь-якому випадку, важливо, щоб його гравці пресингували по всьому полю і зберігали правильну відстань між лініями; інакше вся робота буде зіпсована».

«Фанати також відіграватимуть ключову роль. Я добре знаю вболівальників «Мілана». Вони вимогливі, люблять красу та хочуть розваг. У цьому випадку їм потрібно буде виявити терпіння й не тиснути на тренера чи гравців», - завершив Саккі.

Раніше Паулу Фонсека заявив, що пишається тим фактом, що очолив «Мілан».

Олексій Сливченко Джерело: Football Italia
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 20:23 21

На місце Андрія Павелка збирається балотуватися Андрій Шевченко