ДЕ ЛА ФУЕНТЕ: «Це історичний вечір. Іспанія може виграти чемпіонат»

Іспанія здолала Німеччину завдяки голу Мікеля Меріно в овертаймі

Увечері 5 липня пройшов матч 1/4 фіналу Євро-2024, в якому Іспанія здолала Німеччину (2:1 д.ч.) завдяки голу Мікеля Меріно в овертаймі на 119-й хвилині.

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Головний тренер збірної Іспанії Луїс де ла Фуенте:

«Це той самий момент, коли ми можемо насолодитися виконаною роботою і тим, що ми зробили. У наступні кілька днів побачимо, чи вдасться нам ще додати фізично. Упевнений, усі мої гравці готові до півфіналу. Вони діють на найвищому рівні.

Мої гравці по-хорошому ненаситні. Я гордий тренувати їх. Знаю багатьох із них довгі роки. Вони звикли до виступів на найвищому рівні, і зараз вони мають можливість виграти великий чемпіонат. Ні в кого не може бути жодних питань щодо їх гордості, майстерності та відданості справі.

То справді був історичний вечір. Для мене честь представляти Іспанію. Впевнений, з цією командою для нас немає жодних перешкод, і ми можемо зайти максимально далеко. Наша ейфорія повним контролем. Ми дуже раді, але розуміємо, що завтра на нас чекає новий день. Нам дуже приємно, що вся країна нас підтримує».

Найкращий гравець матчу Дані Ольмо:

«Було складно, було важко. Гра продовжилася у додатковий час, і це теж було тяжко. Але в результаті ми заслужили на перемогу. Ми святкуємо та насолоджуємося цим моментом.

Гол Меріно? Щиро кажучи, я й сам не дуже добре запам'ятав епізод із голом. Ми йшли в атаку, у мене з'явився простір, щоб виконати навіс. Бачив, що до штрафного майданчика набігають Хоселу та Мікель Меріно. Меріно дав мені знак, що він готовий. Він чудово завершує атаки, чудово грає головою. І він виконав свою роботу. Думаю, це мій найкращий день у складі збірної».

Захисник збірної Іспанії Емерік Ляпорт:

«Так, ми дуже втомилися, але ми дуже щасливі. Їхній гол у відповідь на 89-й хвилині був болючим для нас, але ми знали напевно, що ми впораємося, а потім ще додамо в додатковий час. Хочу подякувати та привітати тих хлопців, хто вийшов з лави. Вони справді додали свіжості нашій грі, додали стабільності у вирішальних матчах».

Півзахисник збірної Іспанії Мікель Меріно:

«Все сталося за якісь частки секунди. Коли побачив, що м'яч у Дані Ольмо, то розумів, що йому вистачить майстерності, щоб зробити ідеальну подачу. Я забіг за спину Рюдігеру, і навіс справді виявився ідеальним. Мені залишалося лише добігти до потрібної позиції, стрибнути та підлаштуватися під м'яч для удару головою. Решта - вже історія.

Чесно кажучи, перші кілька секунд після голу я навіть не розумів, що відбувається. Я нічого не чув, цілковита тиша. І коли я побачив, що всі біжать до мене, то зрозумів - то був гол.

Все найголовніше - у головах. Ми близькі до того, щоб досягти чогось великого та важливого. Але при цьому треба залишатись професіоналами своєї справи. Відпочивати, спати, добре харчуватися. Впевнений, ми будемо на 100 відсотків готові до наступного матчу».

Микола Степанов Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 10:55 29

Шахтар та Динамо програли матчі 2-го туру на євроарені, Швеція наступає на п'яти

Коментарі