Роберто МАРТІНЕС: «Португалія заслуговувала на перемогу, це сумний момент»

Головний тренер збірної Португалії прокоментував матч із Францією

Увечері 5 липня у Гамбурзі пройшов матч 1/4 фіналу Євро-2024 між збірними Португалії та Франції (0:0, пен. 3:5).

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі в Telegram Sport.ua

Головний тренер збірної Португалії Роберто Мартінес прокоментував матч так:

«Ми грали добре та створили багато можливостей. Я пишаюся гравцями: вони чудово виявили характер. Ми більше володіли м'ячем та демонстрували індивідуальну майстерність. Ми заслуговували на перемогу, і це сумний момент. Але за самих себе гравці мають бути надзвичайно горді.

Індивідуальні таланти цієї команди є очевидними для всіх. Вони виявили справжню єдність і вміли терпіти у прагненні перемоги. Ми програли, але програли з почуттям власної гідності, завжди віддаючись кожній хвилині на полі, в португальському стилі. Ми не зупинимося на цьому. Покладемо всі сили на майбутнє».

Захисник збірної Португалії Рубен Діаш:

«Пенальті - це завжди лотерея. Раніше вони були за нами, а сьогодні - ні. Нам потрібно, зберігши холоднокровність, усвідомити те, на якому рівні ми зіграли. Ми вилетіли, але були близькі до проходу далі, і я бачу, як наша команда стає все більш вмілою і майстерною. Нам треба не забувати про це, тому що більшість із нас продовжить [брати участь у майбутніх турнірах] і на нас чекають нові виклики».

Захисник збірної Португалії Пепе:

«Важко підбирати слова для нашої гри, для всього, що показала команда. Рівень виконаної роботи був вартий іншого результату. На жаль, такий футбол. Чотири дні тому всі ми були щасливі, бо перемогли Словенію, а сьогодні вже засмучені.

Я привітав своїх товаришів за командою. Вони вели запеклу боротьбу, робили те, про що просив нас тренер, і до того ж успішно. У нас був шанс забити, і гру ми вели з розумом».

Півзахисник збірної Португалії Бернарду Сілва:

«Так само, як це було жорстоко для Словенії в 1/8 фіналу [поразка у серії пенальті], сьогоднішній день жорстокий і до нас самих. Робитимемо крок уперед: це урок, і ми постараємося стати сильнішими. Але цей урок потрібно вивчити.

Команда залишається згуртованою - ми багато попрацювали. Нам вдалося винести з роздягальні дуже хороший настрій. Це унікально, і саме в такі моменти можна відобразити народження великих команд. Ми намагатимемося зберегти цю єдність».

Микола Степанов Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 жовтня 2024, 16:46 26

Відійшов у вічність колишній футболіст та екстренер Анатолій Коньков

Коментарі