МИХАЙЛЮК: «Я зробив фотку з нашим прапором, яку тепер не зітреш»

Чемпіон NBA сезону 2023/24 розповів про минулий сезон та підтримку України

Чемпіон NBA сезону 2023/24 Святослав Михайлюк розповів про минулий сезон та підтримку України.

- Чи ти мріяв, починаючи свій баскетбольний шлях в Черкасах, про таку баскетбольну кар'єру?

- Мрії були, але це були тільки мрії. Завжди хотілося, як і всім дітям, які починають грати в баскетбол, потрапити в НБА. Отримати цей шанс зіграти тут, провести вдалу кар'єру. Але стати чемпіоном НБА - це щось неймовірне. Тільки двом гравцям, мені та Славі Медведенку вдалося виграти цей титул - йому з Лейкерс, мені з Бостоном - це дві найтитулованіші франшизи в історії ліги. Це все дуже неймовірно і мені досі не віриться, що я був частиною цього історичного сезону.

Це дуже емоційний момент для мене, як для гравця з України, який починав свій шлях ще дуже маленьким хлопцем в Черкасах. Дійти до чемпіонського титулу разом із однією з найкращих команд НБА в історії… Мій перший тренер Максим Міхельсон був зі мною на пʼятій грі, це було щось неймовірне.

- Чому ти навчився за цей сезон у складі найкращої команди НБА?

- Кращому розумінню баскетболу, але це не тільки про цей рік, а про всі команди, в яких я грав. І в Бостоні я побачив, як це робиться в чемпіонських організаціях. Це дуже великий досвід, як на майданчику, так і за його межами. Все було на дуже високому рівні. І дуже важливо - це стосунки з людьми. Якщо всі на одній сторінці, всі розуміють, що треба робити, це дуже полегшує процес.

- Як з'явилася ідея вийти на святкування з прапором України?

- Мій друг та тренер пронесли прапор на арену. Так було задумано, що якщо ми виграємо, я буду з прапором України. Зробили фотку, яку тепер не зітреш, 100-200 років, скільки буде ця фотографія існувати, там завжди буде прапор України. Так само було і з кросівками з надписом «Слава Україні», з якими я вийшов на четвертий матч. Хотілося підтримати країну в цей тяжкий час, щоб всі це побачили.

Я не та людина, яка робить багато репостів в соцмережах, але для мене важливо робити такі поступки, або робити те, про що люди можливо не знають. Люди не знають про те, що в нас з Олексієм Ленем є фонд, в який ми разом вклали чималеньку суму грошей. Фонд працює в тому числі і в моєму рідному місті Черкасах, там цим займаються мої батьки. Ми допомагаємо переселенцям, допомагаємо знайти для них домівки та надати людям їжу. Я дуже пишаюся бути українцем і завжди підтримую країну так, як я можу.

- Наскільки важливо для тебе досягти успіху зі збірною України?

- Завжди хочеться грати за збірну, я завжди приїжджаю в команду з великими амбіціями та цілями. На Євробаскеті-2022 я думав, що у нас були дуже великі шанси потрапити… Я б сказав потрапити в топ-4. Та гра з Польщею була дуже важливою, але не вийшло. Тому потрібно працювати далі і я думаю, що в нашої збірної дуже великі шанси, якщо зібрати всіх гравців, щоб всі розуміли, що треба зробити для успіху. У нас є молоді гравці, є ветерани, у нас дуже цікава збірна.

Святослав Михайлюк став другим в історії представником України, якому вдалося завоювати титул чемпіона НБА. Гравець виграв фінал у складі Бостона, а Селтікс, завоювавши 18-й трофей, стали найтитулованішою командою за всю історію ліги.

Олексій Тіньков Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 липня 2024, 08:10 0

ЕйДжей відзначив Мухаммеда Алі