ОФІЦІЙНО. Війна рф проти України – геноцид українського народу. Що далі?

В ОБСЄ ухвалено спеціальну резолюцію

Генеральна асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ухвалила спеціальну резолюцію щодо війни росії проти України.

Документ визнав дії російських окупантів геноцидом українського народу. Офіційно затверджено, що є необхідність деколонізації росії.

Як повідомив народний депутат України, член парламентської делегації ОБСЄ Павло Фролов, документ, ухвалений асамблеєю ОБСЄ, містить заклик до 53 країн-учасниць організації докладати зусиль для деокупації Криму та всіх окупованих територій України шляхом підтримки «формули миру» та Кримської платформи.

Окрім цього, резолюція містить заклик створити спецтрибунал для притягнення до відповідальності рф за воєнні злочини та провести на міжнародному й національному рівнях розслідування масових звірств, убивств, катувань, зґвалтувань, що чиняться в Україні військовими армії рф.

Також у документі наголошується на необхідності швидкого запуску механізму використання заморожених російських активів на користь України. Країнам, що входять до ОБСЄ, пропонується приєднуватися до угоди про міжнародний реєстр збитків, завданих Україні агресією рф.

Юрій Остроумов Джерело: Deutsche Welle
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 липня 2024, 05:11 2

Рууд Гулліт жорстко розкритикував гру та поведінку Кріштіану на Євро-2024

Коментарі