Проти України. Словаччина та Румунія зіграли внічию

Команди поділили очки, що виявилося проти підопічних Сергія Реброва

Словаки почали матч дуже активно. Але все, чим вони змогли відзначитися на стартових хвилинах, так це домогтися права на кілька кутових. Подавав Хараслін перспективно, але його партнери при завершенні переконливими не були, та й голкіпер румунів Ніце з партнерами діяли надійно.

Румуни намагалися на тиск суперників відповідати своїми атаками переконливо і жваво. Як наслідок, уже на 11-й хвилині вони створили перший у матчі забивний момент. Раціу завершував атаку прицільним ударом у дальній кут - Дубравка у стрибку м'яч парирував.

Від гріха подалі словаки додали і на 24-й хвилині повели в рахунку. Загалом, заслужено при цьому. Забив Дуда. Він своєчасно відгукнувся на високий крос із правого флангу від Куцки і влучно пробив головою. 1:0.

Повівши в рахунку, гравці словацької збірної грати за рахунком не стали, а продовжили шукати своє щастя попереду. Румуни, як і до цього, відповідали, і робили це у вибуховій манері. На 36-й хвилині один із таких вибухів обернувся падінням Хаджі на лінії штрафного. Спочатку арбітр призначив штрафний, але після допомоги з боку ВАР вказав на 11-метрову позначку. Резван Марін з точки виконав удар без шансів для Дубравки. 1:1.

Обмін голами апетит команд трохи заспокоїв, і час, що залишився від першого тайму, вони дограли без гострих моментів. Щоправда, у компенсований час гравці румунської збірної відзначилися двома попередженнями.

Другий тайм став продовженням першої половини гри. Але тільки не її кінцівки, а першої частини, коли суперники рвалися і прагнули чогось. Утім, у такому стилі словаки та румуни відіграли приблизно третину другої 45-хвилинки, після чого стали діяти просто на утримання результату.

І що менше часу їм залишалося грати, то виразніше було зрозуміло, що основні події в поєдинку вже відбулися і більше нічого значущого на полі відбуватися не буде. Припущення справдилися - фінальний свисток зафіксував нічию 1:1. Вона виявилася на руку і збірній Словаччини, і збірній Румунії. Натомість від неї програла команда України, яка змушена попрощатися з Євро-2024.

Чемпіонат Європи 2024. Група Е. 3-й тур

Словаччина - Румунія - 1:1

Дуда, 24 - Р. Марін, 37 пенальті

Дуда, 90+1 - Бурке, 45+1, Банчу, 45+4, Йорданеску, 55 (за межами поля), Пушкаш, 88

Словаччина: Дубравка, Пекарік (Дьомбер, 90+2), Вавро, Шкріньяр, Ганцко, Куцка, Лоботка, Дуда (Беро, 90+2), Шранц (Дюріш, 78), Хараслін (Суслов, 70), Стрелець (Боженік, 70).

Румунія: Ніце, Раціу, Драгушин, Бурке, Банчу, Р. Марін (Рус, 86), М. Марін, Станчу, Коман (Сореску, 58), Хаджі (Ман, 66), Драгуш (Пушкаш, 66).

Арбітр: Даніель Зіберт (Німеччина).

Стадіон: «Дойче Банк-Штадіон» (Франкфурт-на-Майні).

СЛОВАЧЧИНА - РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 липня 2024, 13:06 2

«Матрацники» працюють над трансфером Александера Сьорлота

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 12:59 24
Коментарі