Словаччина – Румунія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Усі чекають на нічию, але не все так однозначно

У середу, 26 червня, у Франкфурті-на-Майні на стадіоні «Дойче Банк-Штадіон» відбудеться матч третього туру в рамках квартету E чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Словаччини та Румунії. Стартовий свисток словацького рефері Даніеля Зіберта з Берліна пролунає о 19:00 за київським часом.

Словаччина


Оскільки в цьому квартеті бере участь також і збірна України, то своїх суперників ми вже встигли вивчити досконало. Тим паче, коли ані ігровий малюнок, ані стартовий склад, вони змінювати не поспішають, що характерно для національної команди Словаччини під керівництвом Франческо Кальцони. При цьому те, що спрацювало проти Бельгії (1:0): швидкий гол і подальше утримання рахунку, проти команди Сергія Реброва вже не спрацювало (1:2).

Однак свої три очки словаки все-таки відшукали в цій, як виявилось, напрочуд рівній групі, і для нас це погані новини. За особистими зустрічами, дійсно, ми випереджаємо команду Кальцони, але ж цей баланс ще треба примудритися хоча б зберегти, якщо й зовсім не порушити на свою користь, станом на момент завершення матчів у групі. А інакше можуть виникнути проблеми.

У Словаччини є можливість фінішувати серед двійки лідерів, якщо вони переможуть у майбутній зустрічі. Вони точно стануть третіми, якщо зіграють унічию, і при цьому з чотирма очками та «0» різницею голів матимуть ще й непогані перспективи надалі. А от поразка, якщо Бельгія при цьому не програє Україні, відкине команду Кальцони на четверту сходинку. Звісно, вона хотіла б цього уникнути, але чи зможе? Проблеми в обороні з матчу проти бельгійців плавно перекочували на гру проти України, і з наявним кадровим резервом Кальцона вирішити їх не зможе. Але чи скористається цим Румунія, у якої в самої не все гаразд у цьому плані?

Румунія


Якщо говорити з точки зору нейтрального вболівальника, то національна збірна Румунії - найпривабливіша для спостереження за грою серед команд нашого квартету. Інтенсивний темп, азарт, сміливі рішення, авантюризм - усе це сприяє тому, щоб аудиторія поступово переходила на бік колективу Едварда Йорденеску. І поки Бельгія та Україна скуті відповідальністю за результат, румуни грають кожен матч, наче це їхня остання гра на турнірі.

Звідси й вибухові 3:0 проти «синьо-жовтих», одразу після яких настали менш веселі 0:2 проти «Червоних дияволів», що певною мірою мало б охолодити розпалені голови «триколірних». Але ні, не охолодять. Проти Словаччини вони гратимуть рівно в такому ж стилі, бо зупинитися вже просто не можуть. Та й команда Кальцони не виглядає такою, яка здатна змусити суперників зменшити оберти.

Румунія фінішує в лідируючій двійці, якщо просто не програє в майбутній зустрічі. При цьому нічия, про яку всі говорять мало не відкрито, ризикує залишити Україну за бортом, якщо вона так само зіграє проти Бельгії. При цьому румуни можуть стати і зовсім першими, якщо бельгійці нас не обіграють, а команда Йорденеску переможе. Або ж, у разі нічиєї, Бельгія повинна забити менше в наші ворота, аніж румуни. Очевидно, що й вилетіти «триколірні» також можуть, якщо програють, а ми - не програємо. Загалом, «нудний» для європейців квартет раптом виявився зовсім ненудним.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Словаччини та Румунії раніше перетинались 4 рази в рамках кваліфікацій чемпіонату Європи. Спостерігається перевага за кількістю перемог на користь Румунії - 3 успішних гри і ще одна зустріч завершилася внічию. Різниця голів 3:10.

Востаннє суперники зустрічалися у вересні 1999 року в кваліфікації на Євро-2000, тоді голи Адріана Іліє, Георге Хаджі, Лівіу Чоботаріу та дубль Віорела Молдована проти м'яча Владіміра Лабанта зумовили перемогу румунів із рахунком 5:1 у Братиславі.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний німець Даніель Зіберт, який на своєму рахунку вже має має 2 матчі у фінальній частині Євро-2024 та 2 гри на чемпіонаті світу-2022. Боковими рефері стануть Ян Зайдель і Рафаель Фольтін, а резервним арбітром відпрацює Фелікс Цвайєр. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Крістіаном Дінгертом, якому допомагатиме Крістіан Дінгерт і Массіміліано Ірраті (Італія). У Зіберта є досвід проведення матчу за участю Словаччини - 1 перемога, тоді як із Румунією він не перетинався.

Орієнтовні склади


Словаччина: Дубравка - Ганцко, Шкрініар, Вавро, Пекарик - Дуда, Лоботка, Куцка - Гараслін, Боженік, Шранц.

Румунія: Ніце - Банку, Бурке, Дрегушин, Раціу - Станчу, М. Марін, Р. Марін - Міхейле, Дрегуш, Ман.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що наші перші суперники в поточному розіграші залишать три очки за собою.

Прогноз Sport.ua
Словаччина
26 червня 2024 -
19:00
Румунія
Обидві заб'ють і перемога Румунії

26 червня, середа

Словаччина - Румунія
Франкфурт-на-Майні. «Дойче Банк-Штадіон». 19:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс Megogo і Суспільне
СЛОВАЧЧИНА - РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 08:15 0

Іспанець – про спадщину Ліонеля Мессі

Коментарі