Хлопнули. Польща не програла Франції, яка стала другою в групі D

Команда Міхала Пробежа залишає Євро-2024, а триколірні йдуть у плей-оф

Польська команда у своєму заключному матчі на Євро-2024 могла зіграти розкуто і, за великим рахунком, собі на втіху. Але це було лише бажання, адже по факту її футболісти не мали переваги над суперниками зі збірної Франції, а тому, були приречені в матчі 3-го туру групової стадії грати другим номером і підлаштовуватися під візаві.

Французи відразу стали домінувати. М'яч частіше і довше перебував у них, але достатньою мірою креативу їм не вистачало. Відчувалася відсутність Грізманна, якого не виявилося в стартовому складі. Але старався Мбаппе, який грав у спеціальній масці, що захищає його зламаний ніс.

Утім, навіть за не найпереконливішої гри футболісти збірної Франції стабільно створювали загрози воротам поляків. Але, на їхню біду, в них на відмінному куражі грав Скорупськи. Наприклад, до перерви він мінімум чотири рази врятував свою команду. Розкішний момент був у французів уже на 11-й хвилині, коли простріл замикав Ернандес. Він, думається, вже бачив м'яч у сітці воріт, але Скорупськи дивом зреагував.

Незабаром після перерви Скорупськи знову взявся за своє і продовжив виручати команду. Але навіть він на 55-й хвилині нічим не зміг допомогти, коли Ківіор сфолив у своєму штрафному майданчику на Дембеле, а Мбаппе з 11-метрової позначки пробив ідеально влучно. 1:0.

Повівши в рахунку, Дідьє Дешам зробив одразу три заміни в одній сесії, випустив на поле Камавінгу, Жиру і Грізманна. Поки вони освоювалися в грі, поляки помітно додали, прокинувся Левандовськи, і незабаром пенальті було призначено вже у ворота Франції. Лише за допомогою ВАР арбітр розгледів гру рукою і вказав на 11-метрову позначку. Удар Левандовськи з пенальті Меньян парирував, але при цьому завчасно залишив лінію воріт. А з другої спроби нападник не схибив - 1:1.

Результат, що встановився, команду Франції не влаштовував, адже в паралельному матчі Австрія обігравала Нідерланди і в підсумку таки переграла. Самі ж французи не змогли в час поєдинку, що залишився, організувати ще один гол і домогтися перемоги, яка принесла б їм перше місце в групі. Вони фінішували другими слідом за австрійцями. Нідерланди посіли 3-тє місце, але, ймовірно, також потраплять до плей-оф.

Чемпіонат Європи 2024. Група D. 3-й тур

Франція - Польща - 1:1

Мбаппе, 56 пенальті - Левандовськи, 79 пенальті

Рабіо, 43 - Залевськи, 24, Давидович, 89, Свідерськи, 90+2

Франція: Меньян, Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Тчуамені (Фофана, 81), Канте (Грізманн, 61), Рабіо (Камавінга, 61), Дембеле (Коло Муані,86), Барколя (Жиру, 61), Мбаппе.

Польща: Скорупськи, Давидович, Беднарек, Ківіор, Франковськи, Шиманськи (Свідерськи, 68), Модер, Зелінськи, Залевськи (Скурас, 68), Урбанськи, Левандовськи.

Арбітр: Марко Гуїда (Італія).

Стадіон: «Сигнал Ідуна Парк» (Дортмунд).

ФРАНЦІЯ - ПОЛЬЩА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 18:01 9

Марта дебютувала на Олімпійських іграх з перемоги над Лулу Сан у 1/32 фіналу

Коментарі