Франція – Польща. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Французи ведуть боротьбу за перемоги в групі, а поляки – тільки за свій престиж

У вівторок, 25 червня, відбудеться матч 3-го туру чемпіонату Європи 2024 у групі D між збірними Франції та Польщі. Поєдинок відбудеться в Дортмунді на стадіоні «Зігналь Ідуна Парк». Початок - о 19:00 за київським часом.

Франція

Збірна Франції в турнірній таблиці групи D лідирує. Щоправда, не одноосібно. Маючи в активі 4 очки, вона ділить 1-2 місця з командою Нідерландів. Утім, у «триколірних» гірші додаткові показники, і вони перебувають позаду «помаранчевих».

Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

На Євро-2024 французи стартували з мінімальної перемоги з рахунком 1:0 у матчі з Австрією. До всього, гра з альпійцями затьмарилася для французької дружини втратою Кіліана Мбаппе, який зламав ніс. Без цього нападника Франція у 2-му турі групового турніру розійшлася миром зі збірною Нідерландів - 0:0.

Наразі, згідно з непідтвердженими даними, Мбаппе вже готовий повернутися на поле, щоб допомогти партнерам у заключній грі групи. Грати він має в спеціальній масці.

Польща

Збірна Польщі посідає 4-те місце в таблиці квартету D Євро-2024. У неї 0 очок із шести можливих. З такими показниками поляки про плей-оф турніру можуть уже не мріяти - вище своєї нинішньої позиції вони не піднімуться, навіть якщо обіграють Францію.

На старті групового турніру футболісти польської команди дали бій Нідерландам, але в підсумку програли - 1:2. До останнього Кадра билася і в наступному матчі турніру проти збірної Австрії. Однак результат поєдинку виявився ще більш сумним для поляків - вони програли з рахунком 1:3.

Статистика зустрічей

Збірні Франції та Польщі провели між собою 17 очних поєдинків.

На рахунку «триколірних» 9 перемог, у поляків - три. П'ять зустрічей завершилися внічию. М'ячі - 30:17 на користь французької збірної.

Востаннє суперники зустрічалися в 1/8 фіналу чемпіонату світу 2022 року, який проходив у Катарі. Та зустріч завершилася перемогою французів із рахунком 3:1. Вони перший гол забили наприкінці першого тайму (Жиру), а під завісу другого - довели свою перевагу до великої (Мбаппе оформив дубль). Лише в компенсований час Левандовськи провів гол престижу.

Прогноз на протистояння

Збірна Польщі вже не має шансів, щоб залишитися на Євро-2024 і продовжити виступи в плей-оф. Після зустрічі з Францією вона однозначно вирушить додому. У такій ситуації поляки зобов'язані зіграти за честь національного прапора. І вони будуть це робити. Інша справа, що їхньої майстерності буде вкрай мало для того, щоб розраховувати на позитивний результат - французи повинні домогтися перемоги з комфортною перевагою.

Орієнтовні склади:

Франція: Меньян - Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес, Канте, Рабьо, Дембеле, Грізманн, Тюрам, Мбаппе.

Польща: Щенсни - Беднарек, Давидович, Ківіор, Франковськи, Пйотровськи, Сліш, Залевськи, Зелінськи, Букса, Левандовськи.

25 червня, вівторок

Франція - Польща
Дортмунд. «Сигнал Ідуна Парк». 19:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
ФРАНЦІЯ - ПОЛЬЩА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Марко Гуїда (Італія)
Прогноз Sport.ua - 2:0
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 22:28 6

Дивіться найцікавіші моменти футбольного матчу на Олімпіаді