Данія – Сербія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Серби данців ще не обігравали

У вівторок відбудеться поєдинок 3-го туру групового етапу чемпіонату Європи, в якому зустрінуться збірні Данії та Сербії. Обидві команди ще не перемагали на турнірі, але зберігають шанси на вихід до плей-оф. Данці мають у своєму активі два очки, а серби набрали один заліковий пункт.

Данія

У першому турі групового етапу данці зустрілися зі Словенією та не змогли обіграти суперників. Рахунок у матчі відкрив Крістіан Еріксен, який на Євро-2020 у матчі проти Фінляндії переніс зупинку серця. У березні минулого року ветеран данської збірної повернувся до складу своєї національної команди, а в поєдинку проти словенців став найвіковішим автором голу в історії збірної Данії на чемпіонатах Європи. Саме Еріксен був названий УЄФА найкращим гравцем матчу датчан проти Словенії.

У другому турі на «червоно-білих» чекало протистояння з Англією і тепер уже данці були у статусі андердога. Підопічні Каспера Юльманна у багатьох компонентах перегравали «левів», але знову задовольнялися лише нічиєю. Відкрив рахунок форвард англійців Гаррі Кейн, але ще в першому таймі Мортен Юльманн ефектним ударом з-за меж штрафного майданчика зрівняв результат. Найкращим гравцем матчу Данія - Англія було названо півзахисника «червоно-білих» П'єр-Еміля Хейб'єрга.

Перед матчем із Сербією данці мають невтішну статистику. У попередніх десяти матчах групового етапу на великих турнірах «червоно-білі» виграли лише одну зустріч. Відбулася вона три роки тому у протистоянні данців із росією, яка, сподіватимемося, більше ніколи не затьмарюватиме міжнародні турніри своєю присутністю. Зазначимо, що 37-річний голкіпер Каспер Шмейхель став самим віковим воротарем в історії збірної Данії на Євро. При цьому він перевершив досягнення свого батька Пітера Шмейхеля, який на Євро-2000 захищав ворота «Данського динаміту» у 36-річному віці.

Сербія

На чемпіонаті Європи «білі орли» стартували з протистояння проти Англії. Долю поєдинку вирішив один результативний удар, якого на початку зустрічі завдав Джуд Беллінгем. Надалі англійці діяли прагматично, а серби безрезультатно намагалися вирвати нічию. Матч був для нейтральних уболівальників малоцікавим: за всю гру команди на двох завдали 11 ударів по воротах, що стало найгіршим показником у грі чемпіонату Європи з 1980 року. У матчі з англійцями зазнав травми півзахисник Філіп Костич, який вже не допоможе своїй команді на Євро-2024.

У поєдинку зі Словенією серби також були близькі до поразки, яка максимально ускладнила б виконання завдання з виходу до 1/8 фіналу. У середині другої половини зустрічі словенці повели у рахунку, і «білі орли» зуміли відігратися лише на шостій компенсованій арбітром хвилині. Рятівний для Сербії гол забив Лука Йович. Поєдинок Словенія - Сербія проходив у спеку і навіть повідомлялося, що у перерві захисник «білих орлів» Павлович знепритомнів. Втім, на другий тайм він вийшов та дограв зустріч до кінця.

Статистика зустрічей

Данія та Сербія провели між собою три поєдинки і данці в них незмінно перемагали. Попередня зустріч команд відбулася у торішньому товариському матчі, і тоді «червоно-білі» здобули перемогу з рахунком 3:0. А до цього команди зустрічалися у відбірковому турнірі Євро-2016. У Белграді данці обіграли господарів поля з рахунком 3:1, а на своєму полі також здобули перемогу - 2:0.

Прогноз на протистояння

Обом командам потрібна перемога, тому варто чекати на безкомпромісну боротьбу за результат. Водночас, суперники можуть діяти обережно, адже будь-яка помилка може перекреслити надії на вихід до плей-оф. На нашу думку, данці продемонстрували на турнірі більш переконливу гру, і вони зможуть обіграти збірну Сербії.

Орієнтовні склади:

Данія: Шмейхель, Вестергор, А.Крістенсен, Й.Андерсен, Крістіансен, Хейб'єрг, Юльманн, Меле, Вінн, Еріксен, Хейлунн

Сербія: Райкович, Павлович, Міленкович, Велькович, Младенович, Лукич, Ілич, Живкович, Тадич, Митрович, Влахович

25 червня, вівторок

Данія - Сербія
Мюнхен. «Арена Мюнхен». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
ДАНІЯ - СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Франсуа Летесьє (Франція)
Прогноз Sport.ua - 1:0
Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 82

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають