Відомо все про травми Варги з Шотландією на Євро і протокол відновлення

Нападник зазнав важких ушкоджень

У матчі 3-го туру групи A Євро-2024 між збірними Шотландії та Угорщини мав місце страшний епізод, пов'язаний із нападником угорської команди Барнабашем Варгою.

На 67-й хвилині гри 30-річний футболіст угорського «Ференцвароша» після зіткнення з голкіпером Ангусом Ганном упав на газон і забився в конвульсіях. Прямо на полі він отримав допомогу медиків і одразу ж був доставлений до лікарні.

Після гри тренер збірної Угорщини Марко Россі повідомив, що у Варги перелом лицьової кістки. «Він більше не зіграє на Євро», - підсумував наставник.

Про ситуацію, в якій опинився Барнабаш Варга, розповів лікар «Ференцвароша» Гергелі Панич.

«Під час зіткнення Барні отримав струс мозку і втратив свідомість. До моменту прибуття в машину швидкої допомоги він уже був у свідомості, після чого його доправили в клініку Штутгарта, де після обстеження було складено план лікування, згідно з яким його прооперують.

У нашого нападника множинні переломи лицьових кісток, зламано кілька дрібних і великих кісток, а деякі навіть змістилися. Після операції Варгу потримають у лікарні два дні, і якщо все пройде добре, його випишуть уже в середу [26 червня].

Що стосується німецького протоколу першої допомоги, я не хочу коментувати це, оскільки не знаю його детально і відповідальності за нього не несу. Однак у мене була можливість відвідати Барну в лікарні, і я побачив, що він у руках професіоналів, йому приділяється багато уваги», - розповів Панич.

Юрій Остроумов Джерело: ФК Ференцварош
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 13:59 27

Калініна прокоментувала відмову від участі на ОІ-2024