Де суперник? Португалія впевнено розібрала Туреччину

Роналду і Ко достроково оформили вихід із групи до плей-оф Євро-2024

Обидві команди вийшли на поєдинок винятково з бажанням перемогти, оскільки у своїх перших матчах на Євро-2024 вони виграли. Турки, нагадаємо, здолали Грузію з рахунком 3:1, а португальці впоралися з Чехією - 2:1. Друга перемога у квартеті гарантувала б її володареві путівку до плей-оф. Річ у тім, що в іншому матчі 2-го туру групи грузини та чехи розійшлися миром - 1:1.

Уже на 2-й хвилині Роналду дальнім ударом потурбував турецького голкіпера Баїндіра - той спокійно м'яч забрав. Момент підтвердив плани гравців команди Португалії виключно атакувати. І вони продовжили. М'яч подовгу перебував у них, вони переміщали його з флангу на фланг, проводили стрімкі прориви вперед, загалом - шукали свій шанс. Перший по-справжньому реальний момент забити їм підвернувся на 22-й хвилині, і вони його використали. Мендеш із лівого флангу прострілив у район 11-метрової позначки. Звідти Бернарду Сілва другим темпом пробив сильно і влучно. 0:1!

Гол на малюнок гри ніяк не вплинув. Турки, пропустивши і опинившись у незавидному становищі, стрімголов вперед не помчали. Мабуть, вони просто сторопіли, а на такій хвилі на 28-й хвилині розродилися жахливим автоголом. Акайдін спіймав Баїндіра несподіваним пасом назад - м'яч упевнено закотився в порожні ворота, незважаючи на спроби голкіпера і партнера Акайдіна по обороні наздогнати його. 0:2.

Невдовзі після казусного голу гравці збірної Туреччини могли відігратися. Однак Діогу Кошта зіграв надійно, коли Актюркоглу зряче пробив у ближній кут. Одразу турки відзначилися серією кутових, але справу до реальних загроз не довели. Не було в їхніх діях гостроти і в час, що залишився до перерви. Скромно виглядали і португальці, які вже мали комфортний запас міцності і могли грати собі на втіху.

Перерва малюнок матчу не змінила: команди продовжували діяти так, як могли. Тобто, португальці грали за рахунком, а турки - багато чого хотіли, та мало що могли зробити. На 53-й хвилині себе проявив свіженький Язіджі - Діогу Кошта на останньому рубежі зіграв надійно. Португальці від гріха подалі відповіли ударним випадом і довели свою перевагу до великої. Роналду на межі офсайду вибіг на Баїндіра, але сам завершувати не став, а віддав пас на вільного Бруну Фернандеша. 0:3!

Гру було зроблено. Хоча грати командам було ще понад пів години, але результат матчу сумнівів уже не викликав. І не виявилося нічого дивного в тому, що за час гри, який залишився, ані турки, ані португальці більше не відзначилися реальними моментами для взяття воріт. Так, гравці збірної Туреччини відчайдушно намагалися щось створити, але подолати порядки команди Португалії не могли. Роналду і компанія були на голову вище за суперників і заслужено довели поєдинок до своєї впевненої перемоги.

Вигравши, португальська збірна набрала 6 очок із шести можливих, вийшла в одноосібні лідери групи і достроково забезпечила собі вихід до плей-оф. Останній матч у групі з Грузією - це вже просто формальність для команди Роберто Мартінеса. Подібного не можна сказати про збірну Туреччини, яка в заключній грі проти Чехії зобов'язана діяти тільки на перемогу.

Чемпіонат Європи 2024. Група F. 2-й тур

Туреччина - Португалія - 0:3

Бернарду Сілва, 22, Акайдін, 28 автогол, Бруну Фернандеш, 56

Бардакчі, 25, Акайдін, 42, Челік, 42 - Леау, 39, Палінья, 45

Туреччина: Баїндір, Челік, Акайдін (Демірал, 76), Бардакчі, Айхан (Юксек, 59), Керем Актюркоглу (Їлдіз, 59), Кокчу (Язіджі, 46), Акгюн (Гюлер, 70), Хакан Чалханоглу, Кадіоглу, Їлмаз.

Португалія: Діогу Кошта, Канселу (Семеду, 68), Рубен Діаш, Пепе (Антоніу Сілва, 83), Мендеш, Палінья (Рубен Невіш, 46), Бруну Фернандеш, Вітінья (Жоау Невеш, 88), Леау (Педру Нету, 46), Бернарду Сілва, Роналду.

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина).

Стадіон: «Зігналь Ідуна Парк» (Дортмунд).

ТУРЕЧЧИНА - ПОРТУГАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

22 червня о 19:04 Юрій Остроумов
2'

Байандір ловить м'яч після удара Роналду з меж штрафної площини. Розминка - не більше, бо небезпеки не було.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 17:28 9

Колишній тренер збірної похвалив українців за гру з Марокко

Коментарі