Орли у розпачі. Польща програла Австрії і може прощатися з Євро

Невдахи групи D визначили абсолютно зайвого на турнірі

Австрійці почали матч активно. За рахунок упевненого контролю м'яча і завдяки злагодженості, яка множилася на самовіддачу, вони домінували і тиснули на оборону Польщі великими силами. Поляки захищалися, але контратаки постійно тримали в думках. Утім, вибігати в них їм не вдавалося. І не було нічого несподіваного в тому, що вже на 9-й хвилині альпійці досягли успіху.

Мвене ввів м'яч у гру з-за бокової лінії поля, потім добре зіграв під час перехоплення та навісив до ближньої стійки точно на Траунера. Того гравці польської команди загубили, а він пробив головою ідеально точно в ближній верхній кут. 0:1.

Гол на футболістів збірної Австрії ніяк не подіяв, але лише на якийсь короткий час. Поступово поляки додали в русі, стали більше володіти м'ячем і змогли перевести гру на австрійську половину поля. На 17-й хвилині команди обмінялися хорошими моментами. На вістрі випаду австрійців опинився Забітцер, але Щенсни він не переграв. До того ж, випад хавбек завершував із положення поза грою. А у відповідь Залевськи з меж штрафного пробив дуже сильно - м'яч пішов за межі поля трохи вище поперечини.

Момент у поляків став для них відправною точкою - у грі стався перелом. Після цього події перемістилися до воріт Пенца. Поляки стали ґрунтовно тиснути на захисні побудови австрійців, і на 30-й хвилині домоглися свого - рахунок став нічийним. Автором голу став Пйонтек, який перед воротами Пенца добре проявив весь свій бомбардирський арсенал. Він знайшов м'яч, звільнився від опіки і впевнено пробив у порожній кут, вчасно побачивши його. 1:1.

Після голу у відповідь гравці збірної Польщі наслідували приклад своїх суперників. Вони також ще якийсь час атакували, але поступово ініціативи позбулися. Як наслідок, до перерви команди паритетно боролися за домінування. Заволодіти ініціативою нікому не вдалося, тож і з моментами була напруга. Лише в компенсований час поляки зусиллями Зелінськи могли відзначитися другим голом. Він відмінно виконав перспективний штрафний, але у воротах Австрії надійно зіграв Пенц, який видав розкішний сейв.

Після перерви команди продовжили боротьбу за ініціативу. Градус пристрастей постійно зростав, тому арбітру матчу доводилося все частіше і частіше застосовувати санкції, щоб емоції гасити. За півгодини до завершення основного часу матчу наставники команд почали синхронно вводити в гру своїх підопічних свіжі сили. Серед іншого, у поляків на полі з'явився нападник Левандовськи, на якого від самого початку Євро-2024 покладалися великі надії. На четвертій хвилині своєї появи в грі він отримав попередження, а через дві хвилини поляки пропустили вдруге за гру. Баумгартнер здорово виконав удар з лінії штрафного, спіймавши Щенсни на протиході. 1:2.

Гравці польської збірної постаралися у відповідь завестися, але на 77-й хвилині австрійці їх спіймали на контратаці. У результаті Щенсни довелося фолити проти Забітцера, який вибіг із ним на рандеву - пенальті. З 11-метрової позначки ідеально пробив Арнаутович, гол якого остаточно зняв усі питання щодо переможця матчу, хоча ігрового часу до фінального свистка залишалося ще достатньо.

3:1 - Австрія здобула першу перемогу на Євро-2024 і залишається в боротьбі за путівку в плей-оф із групи. 25 червня в заключному матчі квартету вона зіграє з Нідерландами. А команда Польщі вже може готуватися до повернення додому, або ж 25 червня ще зуміє грюкнути дверима у грі з Францією?

Євро-2024. Група D. 2 тур

Польща - Австрія - 1:3

Пйонтек, 30 - Траунер, 9, Баумгартнер, 66, Арнаутович, 78, пен

Попередження: Сліш, 54, Модер, 62, Левандовськи, 65, Щенсни, 77 - Віммер, 56, Арнаутович, 70

Польща: Щенсни - Франковськи, Беднарек, Давидович, Ківіор - Петровськи (Модер, 46), Сліш (Гросіцьки, 76) - Зелінськи (Урбанськи, 87) - Букса (Левандовськи, 59), Пйонтек (Свідерськи, 59).

Австрія: Пентц - Пош, Траунер (Данзо, 59), Лінгарт, Мвене (Прасс, 63) - Зайвальд, Грілліч (Віммер, 46) - Баумгартнер (Шмід, 81), Лаймер, Забітцер - Арнааутович (Грегорич, 81).

Арбітр: Халіл Мерер (Туреччина)

Стадіон: «Олімпіаштадіон» (Берлін, Німеччина)

ПОЛЬЩА - АВСТРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧА

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 09:48 10

Заслужений тренер України подякував усім, хто був причетний до досягнення цього результату

Коментарі