Олімпійський чемпіон 2022 з шорт-треку завершив кар’єру

Паскаль Діон зосередиться на навчанні

Олімпійський чемпіон 2022 року з шорт-треку в естафеті Паскаль Діон повідомив, що завершує спортивну кар'єру.

«Рішення завершити кар'єру не було надто важким, бо це було по-справжньому моє рішення - я відчував, що моя кар'єра підійшла до цього. Вже якийсь час, півтора року мінімум, мені складно знайти довготривалі цілі в спорті. Я все ще люблю кататися, але робити це на змагальному рівні та викладатися на 100% під час тренувань - зовсім інше. Коли минулого року я проходив стажування, мене надихав початок чогось нового і те, що були довготривалі цілі, яких я міг досягти. Очевидно, це підштовхнуло мене до рішення закінчити з катанням.

Часто кажуть, мовляв, спорт високого рівня потребує великих жертв, але я його ніколи таким не бачив. Мені завжди подобалося робити те, що роблю і вважаю, що мені пощастило мати такі можливості. Я щасливий від того, що я мав і яких результатів досяг, особливо в останні кілька років, коли зміг трохи краще виступати на індивідуальних дистанціях. Звичайно, сумуватиму за змаганнями, особливо в команді, але найскладніше буде не проводити весь час із друзями на ковзанці. Відійти від цього буде дуже складно», - сказав Діон.

Нагадаємо, що Паскаль Діон також п'ять разів підіймався на подіуми чемпіонатів світу, у тому числі став віце-чемпіоном світу 2022 року на дистанції 150 метрів, і тричі - на чемпіонатах чотирьох континентів. У сезонах 2023 та 2024 Діон увійшов до топ-10 заліку Кришталевого Глобуса. Крім того, у 2023 році канадець став володарем Нагороди Марка Ганьона найкращому шорт-трекісту року в Канаді.

Олександр Шарадкін Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 06:05 1

Україна ділить 35-те місце у медальній таблиці з ще 8 командами