Фурія у вогні й у плей-оф. Іспанія впевнено переграла Італію

Не дивлячись лише на один гол, перевага команди де ла Фуенте навіть не обговорюється

Свої перші матчі на Євро-2024 збірні Іспанії та Італії виграли, тож в очному протистоянні вони мали прагнути продовження, щоб достроково гарантувати собі місце в плей-оф. Настрій команд призвів до того, що вже на 2-й хвилині в поєдинку виник перший гольовий момент. Педрі після навісу пробив головою дуже небезпечно - Джанлуїджі Доннарумма встиг зреагувати і м'яч парирував.

Після цього моменту гравці збірної Іспанії заволоділи ініціативою і почали наполегливо шукати шляхи до воріт італійців. Ті організовано оборонялися, а за нагоди швидко вибігали вперед (на щастя, Ніколо Барелла і Федеріко К'єза були добре заряджені на контрдії і вміло вели за собою партнерів у них).

Название

Іспанці плели атакувальні мережива, багато рухалися і постійно щось вишукували, але ніяк не могли розрядитися хорошим випадом з несподіваними діями в самій кінцівці. Усе могло бути по-іншому, якби Вільямс на 10-й хвилині влучив у створ воріт італійців, а не пустив м'яч повз площу воріт.

Після цього моменту гравці Іспанії повели зустріч за одним сценарієм - вигідним для них. Атаки іспанців хвилями накочувалися на захисні порядки італійців, але ніяк розбити їх не могли. Згодом у грі іспанців себе став уміло проявляти Ламін Ямал, який на перших хвилинах гри мовчав. Був сплеск активності з боку Фабіана Руїса. Він, зокрема, запам'ятався кількома ударами здалеку, чим потурбував спокій Доннарумми. За постійного пошуку загроз з боку іспанців та контрзаходів з боку італійців зустріч дісталася екватора - голами команди своїх шанувальників не потішили, а визначення найсильнішого вони перенесли на другу половину поєдинку.

Другий тайм розпочався з попередження Крістанте, який у перерві замінив Жоржиньо. А невдовзі після цього італійців пробачив Педрі - він сходу з передачі Вільямса дивом не влучив у порожній ближній кут. До воріт було не більше 9 метрів, але півзахисник «Барселони» схибив. Натомість через 3 хвилини м'яч усе ж опинився у воротах Доннарумми. Автором голу став італійський захисник Калафіорі. Він коліном переправив м'яч у ціль, після того як голкіпер збірної Італії зреагував на удар від Альваро Морати.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після пропущеного голу гравці збірної Італії прийшли до тями відносно швидко. Переваривши те, що трапилося, вони стали вибухати триваліше, ніж було до цього, і змусили іспанців думати про оборону ґрунтовніше. Гравці фурії рохи не нарікали, зате думки про контргру тримали в голові постійно. Як наслідок, їм вдавалися хороші атаки, кожна з яких несла в собі потенційні неприємності. Приміром, на 70-й хвилині лише Фортуна врятувала Італію від другого пропущеного голу, коли Вільямс зліва вийшов на ударну позицію і запустив м'яч у дальній верхній кут. Удар вийшов практично ідеальним, але м'яч влучив у поперечину.

Заключні хвилини поєдинку пройшли під акомпанемент бажання і завзяття італійців врятуватися. Вони більше домінували, але реально гольовими моментами своїх шанувальників не балували. Так, був тиск, було більше володіння м'ячем - і все. Арбітр додав до основного часу матчу 4 хвилини. Однак навіть вони не допомогли чинним чемпіонам Європи розродитися єдиним голом і звести матч до нічиєї.

Getty Images/Global Images Ukraine

1:0 - Іспанія перемогла і достроково гарантувала собі путівку до плей-оф чемпіонату Європи. Італія також має пройти в нокаут-стадію Євро-2024 слідом за іспанцями, але це завдання їй доведеться вирішувати в заключному матчі групи проти Хорватії (24 червня). Іспанці ж закриють групову стадію зустріччю з албанцями (також 24 червня).

Чемпіонат Європи-2024. Груповий етап. Група B. 2-й тур.

Іспанія - Італія - 1:0

Гол: Калафіорі, 55 (авт.)

Попередження: Родрі, 45+2, Карвахаль, 90+6 - Доннарумма, 15, Крістанте, 46

Іспанія: Сімон - Кукурелья, Лапорт, Ле Норман, Карвахаль - Руїс (Меріно, 90+4), Родрі, Педрі (Баена, 71) - Вільямс (Перес, 78), Мората (Оярсабаль, 78), Ямал (Ферран Торрес, 71).

Італія: Доннарумма - Дімарко, Калафіорі, Бастоні, Ді Лоренцо - Жоржиньо (Крістанте, 46), Барелла - К'єза (Ретегі, 63), Пеллегріні (Распадорі, 82), Фраттезі (Камб'язо, 46) - Скамакка (Дзакканьї, 64).

Арбітр: Славко Вінцич (Словенія).

Стадіон: «Фельтінс-Арена» (Гельзенкірхен, Німеччина).

Удари (у площину): 20 (8) - 4 (1)
Кутові: 5 - 2
Офсайди: 0 - 0.

ІСПАНІЯ - ІТАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 21:25 12

Даяна у трьох сетах переграла Лауру Пігоссі у 1/32 фіналу Олімпійських ігор у Парижі

Коментарі