Азарт андердога та прагматизм фаворита. Англія та Данія зіграли внічию

Англійці втримали лідерство у групі, данці знову зіграли внічию

В групі C другий тур розпочали Словенія та Сербія. Серби зуміли врятувати нічию перед самим фінальним свистком і набрали свої перші очки, в словенців стало два пункти. Англія мала після першого туру три і могла у випадку перемоги вирішувати питання виходу з групи, та й чотири очки у випадку перемоги для Данії теж би стали майже гарантією плей-оф.

Для виконання завдання Гарет Саутгейт вибрав той же склад, з Тріпп'єром на лівому фланзі захисту та Александером-Арнольдом в опорній зоні.

Команди розпочали матч обережно, більше акцентуючи увагу на захисті. Вартими уваги були хіба можлива травма Тріпп'єра на рівному місці після спроби прострілу, але обійшлося, і непоганий момент Фодена, який сам собі його створив. Але Філ після того, як розвернувся і пройшов суперника, вирішив на техніку бити в ліву дальню дев'ятку і неправильно викрутив стопу, оскільки вийшло вище і мимо.

Також звертала на себе увагу джентльменська поведінка данців, при випадках, коли опоненти падали на газон з підозрою на пошкодження, вони дотримувалися фейр-плей і вибивали м'яч за межі поля. Всі б так.

На 18 хвилині Англія відкрила рахунок після помилки Крістіансена. Той мав би встигати на м'яч на своєму фланзі, але примудрився пропустити вперед Вокера, який прострілив направо, м'яч минув кількох футболістів обох команд і опинився у вільній зоні перед воротами, у яку біг Гаррі Кейн, явно відчуваючи чуттям форварда, де йому треба бути. Забити з кількох метрів у лівий кут практично без спротиву для такого майстра проблемою не стало.

Здалося, що англійці знову спробують виграти малою кров'ю, оскільки більше володіти м'ячем стали данці, але їх тактика, стандарти і навіси з дальніми ударами, не давали ефекту. До пори до часу - Юльманн вирішив стрільнути метрів з 30, м'яч полетів низом, влучив у ліву стійку і влетів у ворота. Звісно, дуже красивий гол, але пропуск низового удару з такої відстані завжди викликатиме запитання до воротаря, незважаючи на майстерність гравця, що б'є.

До кінця тайму Фоден ще раз встиг непогано прикластися здалеку, але вийшло трохи вище, а вболівальники свистіли і виникла підозра, що це англійські фани так обурювалися надто академічній грі своєї команди.

Після перерви гра не надто змінилася. Перш за все команди грали в спробі втримати свої ворота на замку, а в нападі вже як вийде. Багато у виконанні обох команд було навісів, боротьби, прострілів та дальніх ударів, але тільки спроба Фодена виглядала гольовою. Проте дальній низовий удар, влучивши у штангу, не став голом, бо м'яч відстрибнув у поле. Знову питання до воротаря (тепер вже Данії), але коментатори запевняли, що це такі м'ячі розробили, незручні для кіперів. Може, і так.

Ставало вже нудно дивитися, хай і боротьба була, але одноманітність набридала. Але сіру рутинність розбавив Джуд Беллінгем, який видав красивий розрізний пас на Воткінса (той незадовго перед цим замінив Гаррі Кейна, також з поля пішли Сака та Фоден). Форвард вискочив справа під кутом на Шмейхеля і не зумів того прошити.

Далі футболісти, а особливо данські, зробили ставку на низові удари. Деякі Пікфорд забирав, інші відбивав убік.

Наприкінці матчу Данія відверто пробачила своїх суперників. Гехі обрізався, дозволив обікрасти себе Ба, але той явно не Сака - Гехі встиг набрати швидкість і заблокувати простріл. А після кутового теж пощастило англійцям, адже з лінії воротарського міг і кращий удар вийти в когось із данців, ніж удар по франкфуртських горобцях.

Вже в доданий час Англія, яка до того була ніби згодна на нічию, спробувала піти вперед великими силами, але нічого створити не вдалося, 1:1 так і залишилося.

В принціипі, набраних чотирьох очок має вистачити Англії для виходу з групи, але Саутгейт і компанія точно отримають на себе багато критики перед грою третього туру проти Словенії. Данія ж пробуватиме вирішити питання виходу до плей-оф в грі проти Сербії.

Чемпіонат Європи. Група С. 2-й тур.

Данія - Англія - 1:1

Голи: Юльманн (34) - Кейн (18)

Попередження: Вестергор (27), Меле (73), Нергор (87) - Галлахер (62)

Данія: Шмейхель, Вестергор, А.Крістенсен, Й.Андерсен, Крістіансен (Бах, 57), Хейб'єрг, Юльманн (Нергор, 82), Меле, Вінн (Дамсгор, 57), Еріксен (Сков-Ольсен, 82), Хейлунн (Поульсен, 67)

Запас: Хермансен, Реннов, Кьєр, Йенсен, Дольберг, М.Йоргенсен, Дрейер, Р.Крістенсен, Брюн-Ларсен

Англія: Пікфорд, Тріпп'єр, Гехі, Стоунз, Вокер, Райс, Александер-Арнольд (Галлахер, 54), Фоден (Боуен, 69), Беллінгем, Сака (Езе, 70), Кейн (Воткінс, 69)

Запас: Рамсдейл, Хендерсон, Конса, Данк, Тоуні, Гордон, Гомес, Палмер, Вортон, Мейну

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Стадіон «Франкфурт Арена» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина)

ДАНІЯ - АНГЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 08:16 1

Реванш між боксерами відбудеться 21 грудня 2024 року

Коментарі