РЕБРОВ – про матч зі Словаччиною та стан команди після розгрому від Румунії

Наставник національної команди висловився про наступний матч

Головний тренер збірної України Сергій Ребров напередодні матчу зі Словаччиною на Євро-2024 дав пресконференцію.

Про збірну Словаччини: «Вони не мають дуже великих зірок, які грають у топклубах. Тільки два футболісти виступають дійсно в топкомандах. Але я аналізував гру збірної Словаччини: це дуже дисциплінована команда - вони розуміють, за рахунок чого можуть здобути результат.

Вважаю, що вони в дуже гарному стилі перемогли Бельгію. Але нам потрібно сконцентруватися на нашій грі».

Всі ми очікуємо на дуже важкий поєдинок. Словаччина - дуже потужна збірна, грають як команда. Усі разом атакують і захищаються, на кожній ділянці поля буде битва - хто буде переможцем з кожного куточка, той і виграє матч.

У Словаччини дуже кваліфіковані гравці, найважливіше у цій збірній - дисципліна. Як вони повертаються на позиції, як пресингують. Команда, що розуміє, як може досягати успіху, навіть без топгравців».

Як впливає критика на команду: «Важко сказати. Але коли навіть я працював із Валерієм Лобановським, він казав: нічого не читайте, слухайте тренера; якщо вірите в тренера і команду, то важливі ваші висновки, а не журналістів, які не бачать тренувального процесу, які були [поставлені] цілі в грі.

Тому я вважаю, що ми зробили роботу після гри. Всі гравці усвідомлюють помилки. Але всі розуміють, що завтра маємо виходити з набагато більшим настроєм, бажанням і духом команди. Бо ми розуміємо, в який час ми граємо і кого представляємо. [Матч з Румунією] був для нас холодним душем».

Чи є пошкоджені гравці у складі збірної: «Ми грали на рівні Євро, всі намагалися грати на максимумі. Є певні пошкодження, але сподіваюся, що все буде нормально».

Хто несе відповідальність за результат матчу з Румунією:« Ніколи не відрізняю гравців від тренера - усі несуть. Якщо питаєте з команди, то це обидві стороні, а не лише тренер чи гравці.

Я не можу сказати, чи вгадав зі складом. Я не на картах граю. Я обираю гравців, які на даний момент підходять під тактику і готові грати на такому рівні. Це дуже високий рівень, психологічно. Не вважаю, що були помилки зі складом. Але впевнений, що у кожного вболівальника своє бачення складу, кожен вважає, що були помилки. Я так не вважаю. Вдячний гравцям, які вийшли на заміну - вони допомогли, але рахунок залишився таким самим».

Чи перегоріла команда психологічно в першому турі: «Це Євро, дуже високий рівень. Деякі гравці вперше потрапляють на Євро, для них навантаження велике. Помилки були, є і будуть. Важливо зараз забути цю гру, показати, що ми повернулися. І завтра в грі треба показувати інший рівень.

Бачу по гравцях, що вони це розуміють. Потрібно дочекатися на гру і побачити, які висновки гравці зробили».

Про розмову футболістів після гри з румунами: «Якщо ви живете в Україні, то знаєте, що гравці можуть розмовляти між собою. Після гри вони по-чоловічому хотіли поговорити, я вважаю, це нормально.

Може, в Німеччині це ненормально, але в нас [так] - коли хлопці говорять між собою і запитують, чому це було. Ось чому я вийшов з роздягальні, бо гравці мене попросили, хотіли поговорити окремо, між собою».

Матч Словаччина - Україна відбудеться 21 червня о 16:00 за Києвом.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Коментарі