Словенія – Сербія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Сербам відступати вже нікуди. Словенцям також, адже попереду на них чекає Англія

У четвер, 20 червня, відбудеться матч 2-го туру чемпіонату Європи 2024 у групі з між збірними Словенії та Сербії. Поєдинок відбудеться в Мюнхені на «Альянц Арені». Початок - о 16:00 за київським часом.

Словенія

Збірна Словенії стартувала на чемпіонаті Європи 2024 у Німеччині з поєдинку проти команди Данії та здобула в ньому нічию 1:1. Такий почин кампанії можна визнати задовільним.

Зрозуміло, що словенці та їхні вболівальники заднім числом можуть нарікати на щось і претендувати на максимум у грі з данцями. Але це тільки бажання. Насправді є нічия і одне набране очко. Це далеко не безбідний баланс для подальших звершень.

Попереду за курсом - команда Сербії. Це не менш комфортний суперник, ніж збірна Данії. Виходячи з цього, словенці можуть цілком обґрунтовано думати про повноцінне поповнення багажу в майбутньому матчі. А як інакше, якщо є бажання вийти з групи, а в заключному матчі групової стадії доведеться пройти випробування командою Англії. Вона - не Данія і не Сербія. Тож, як то кажуть, результат треба робити тут і саме зараз.

Сербія

Збірна Сербія, можна припустити, найстрашніше в груповому турнірі Євро-2024 вже пережила. Волею календаря, вона стартувала з поєдинку проти збірної Англії - фаворита не лише квартету, а й усього турніру.

Гра з родоначальниками футболу потішила балканців лише частково, і завершилася їхньою підсумковою поразкою з рахунком 0:1. З турнірної точки зору це поганий результат, але чи можна було думати про інший результат у зустрічі з сильним фаворитом. Відповідь більш ніж очевидна.

Тепер на сербів чекають два матчі життя - спочатку проти Словенії, а далі проти Данії. Зі словенцями гравці команди Сербії зобов'язані грати тільки на перемогу. Якщо не так, то далі їхні шанси на вихід у плей-оф стануть значно нижчими. Їм цього не хочеться, а тому - серби повинні кинути все на вівтар перемоги.

Статистика зустрічей

Збірні Словенії та Сербії провели між собою чотири очних поєдинки.

Їхні шляхи раніше перетиналися у кваліфікації Євро-2012. Тоді на полі сербів мала місце нічия 1:1, а в матчі-відповіді в Словенії перемогли господарі - 1:0. Однак у підсумковій таблиці групи С кваліфікації серби фінішували третіми (15 очок після 10 матчів), а словенці розташувалися за ними (14 пунктів після також 10 ігор).

Наступного разу Словенія і Сербія зійшлися віч-на-віч у групі 4 дивізіону В Ліги націй сезону-2022/2023. Збірна Сербії в домашньому матчі розгромила словенців із рахунком 4:1, а на полі команди Словенії суперники розійшлися миром 2:2. У підсумковій таблиці квартету серби посіли 1-е місце, набравши 13 очок після 6 поєдинків, а Словенія посіла 3-тю позицію (6 пунктів після 6 зустрічей).

Прогноз на протистояння

Сербію вважають фаворитом поєдинку, але це їхній далеко не переконливий статус. Словенці - не той суперник, проти якого команда калібру сербської збірної може вважатися фаворитом. Гравці команди Словенії здатні піднести сюрприз, як це їм вдалося в поєдинку з данцями. Тож у матчі варто очікувати нічиєї, і обов'язково - із забитими м'ячами.

Орієнтовні склади:

Словенія: Облак - Корнічнік, Дркушич, Бійол, Янжа, Вербич, Гнізда-Черін, Елснік, Млакар, Шпорар, Шешко.

Сербія: Райкович - Велькович, Міленкович, Павлович, Живкович, С.Мілінкович-Савич, Гудель, Лукич, Младенович, Влахович, Мітрович.

20 червня, четвер

Словенія - Сербія
Мюнхен. «Альянц Арена». 16:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
СЛОВЕНІЯ - СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)
Прогноз Sport.ua - 1:1
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 19:35 8

Михайло підтримав Ангеліну, яка відмовилася від участі через проблеми зі здоров'ям