Друга перемога Бундестім. Німеччина переграла Угорщину

Німці практично оформили вихід із групи

Німеччина у випадку перемоги ще не оформила б вихід із групи, але на 99,9 відсотків зробила б це. Рахуйте самі - щоб не вийти з групи у випадку перемоги, потрібна була б сьогодні перемога Шотландії над Швейцарією і в останньому матчі над Угорщиною, а також поразка Німеччини швейцарцям з таким рахунком, щоб німці посіли третє місце в групі з шістьма очками, крім того, мали б знайтися чотири збірні серед тих, що займуть треті місця, які набрали б мінімум шість очок і були б кращими за підопічних Нагельсманна за додатковими показниками... Яка ймовірність, що це все сталося б, одна тисячна чи ще менше?

Гру «Бундестім» розпочала в тому ж складі, що й стартовий матч на Євро. На вістрі атаки знову вийшов Кай Хаверц.

З перших хвилин м'яч опинився під контролем господарів, але угорці вирішили показати, що грати вони на відбій не збираються і спробують високо зустрічати опонентів. Щоправда, особливих плодів така тактика не принесла. А німці продовжили використовувати після контролю м'яча швидкі закидання вперед, причому Хаверц, який не є чистим нападником, показав навички саме центрфорварда. Наприклад, він в одному епізоді впевнено відтер корпусом захисника, вибіг на Гулачі і бив впритул, але кіпер угорців дивом зреагував, а в іншому в дотик виводив Гюндогана на ворота, проте той не обробив м'яч.

Проте Ілкай виправився в наступному епізоді. Йому віддавав на хід Мусіала, здавалося, що м'яч відскочив від півзахисника «Манчестер Сіті», але Гюндоган рвонув за ним, буквально видер його в захисника, не дав в падінні забрати руками Гулачі і відкотив назад Мусіалі, який метрів з п'яти пробив по порожніх практично воротах - 1:0.

Угорці буквально зразу могли зрівняти, але Ноєр у фантастичному стрибку витягнув м'яч з дев'ятки після удару зі штрафного у виконанні Собослаї.

Перший тайм німці впевнено довели до логічного кінця, могли і збільшити розрив, але то Мусіалі не вистачало точності, то Варга, зрізаючи м'яч у свої ворота, все ж не зробив суперникам подарунок.

Впевнена гра господарів продовжилася і після перерви, німці тиснули-тиснули і врешті дотиснули. Пройшла, мабуть, ідеальна атака, коли довга перепасовка закінчилася чітким пасом Міттельштедта в район одинадцяти метрів на Гюндогана і точним ударом того в правий нижній кут.

Звісно, Угорщина не здавалася і шукала свої шанси, але Варга бив із вигідної позиції неточно, а Ноєр демонстрував дуже впевнену гру і кілька разів врятував свою команду в епізодах, коли цілком міг бути гол.

Проте було зовсім не схоже, що німці збираються програвати. Звісно, 5:1 не вийшло, але дуже впевнено «Бундестім» довів гру до перемоги і практично оформив вихід з групи,а офіційно це може статися вже після закінчення матчу Шотландії та Швейцарії, там всього лише потрібно, щоб Шотландія втратила очки.

Що ж, спостерігатимемо за шляхом Німеччини на турнірі, подивимось, чи вистачить їм сил на дистанції. А Тоні Кроосу до закінчення кар'єри залишилося максимум п'ять матчів...

Фото - УЄФА

Євро-2024. 2 тур. Група А

Німеччина - Угорщина - 2:0

Мусіала, 22, Гюндоган, 62

Попередження: Рюдігер, 27, Міттельштедт, 89 - Б. Варга, 23, Чобот, 90+3

Німеччина: Ноєр - Кімміх, Та, Рюдігер, Міттельштедт, Кроос, Андріх (Джан, 72), Вірц (Сане, 58), Гюндоган (Ундав, 84), Мусіала (Фюріх, 72), Хаверц (Фюллькруг, 58)

Угорщина: Гулачі - Салаї, Орбан, Ланг, Керкез (Ж. Надь, 76), Шефер, Надь (Кляйнхайслер, 64), Болла (Адам, 76), Шаллаї (Чобот, 84), Собослаї, Варга (Газдаг, 84)

Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)

Стадіон: «Арена Штутгарт» (Штутгарт)

НІМЕЧЧИНА - УГОРЩИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 06:22 0

Поєдинок відбудеться 28 вересня о 14:30 за Києвом

Коментарі