Жіноча збірна України з баскетболу 3x3 здобула путівку на ЧЄ-2024

А ось чоловіча збірна України програла німцям та не зіграє на чемпіонаті.Європи

Жіноча збірна України завоювала путівку на чемпіонат Європи 2024 з баскетболу 3x3.

Після трьох перемог в трьох матчах групового етапу і автоматичного виходу до півфіналу відбору, жіночій збірній України залишалось виграти один матч.

Суперником українок стала збірна господарок Словаччина, яка обіграла Туреччину в чвертьфіналі 16:14. Але попри підтримку трибун, словачки не створили збірній Україні проблем. Українські дівчата зі старту матчу захопили ініціативу і впевнено контролювали хід гри до переможного кінця(21:13).

Таким чином, підопічні Юрія Процюка другий рік поспіль і всьоме загалом зіграють на чемпіонаті Європи 3x3. Європейська першість пройде 22-25 серпня у Відні.

Чемпіонат Європи 3х3. Кваліфікація. Жінки

Братислава, Словаччина

Україна - Словаччина - 21:13

Україна: Міріам Уро-Ніле 7 (1 дальній), Анжеліка Ляшко 6 (2 дальні), Оксана Моллова 6, Кристина Філевич 2

А от чоловіча збірна України 3х3 в неймовірному матчі поступилась Німеччині в чвертьфіналі та не зіграє на чемпіонаті Європи.

Щоб вийти на чемпіонат Європи 3х3, українцям в плей-оф необхідно було по черзі обіграти Німеччину та Болгарію, але вже перший бар'єр виявився нездоланним. Втім, хлопці відіграли неймовірно проти одного з фаворитів відбору. За Німеччину на турнірі виступав склад німецької команди Світової серії Санкт-Паулі.

Початок матчу відверто не вдався збірній України, яка після половини гри поступала 4:11, але далі хлопці проявили неймовірний характер, зробили ривок 5:0 і повернулись до гри. Отримавши емоційний заряд, українці продовжили вдало грати і за 2:35 до кінця вийшли вперед 14:13. Втім, німці витримали удар і до кінця гра була рівною. Кульмінацією стали останні 10 секунд матчу, коли спершу Гіссманн за рахунку 17:17 влучив дальній, але одразу ж Закурдаєв теж приніс команді 2 очка і перевів гру в овертайм.

В овертаймі збірна Німеччини першою набрала переможні очки, і саме вона вийшла у вирішальний матч за путівку на чемпіонат Європи. Другий рік поспіль Німеччина в рівному матчі зупинила українців у відборі на чемпіонат Європи.

В України троє гравців набрали по 6 очок, а ось у німців нестримним був Фабіан Гіссманн, який набрав 17 очок.

Чемпіонат Європи 3х3. Кваліфікація. Чоловіки

Братислава, Словаччина

Німеччина - Україна - 21:20 ОТ

Україна: Євген Балабан 6, Яків Тітов 6, Ілля Кабацюра 2, Максим Закурдаєв 6

Микола Степанов Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 09:45 70

Олексій Сливченко наполягає, що з таким підходом до справи шансів на чемпіонство «гірники» не мають