Яремчук розповів, чи зумів би він піти воювати за Україну

Нападник збірної України не хоче бути популістом

Нападник національної збірної України та бельгійського «Брюгге» Роман Яремчук відповів на кілька запитань, пов'язаних з війною в Україні.

- Наскільки важко думати про футбол, коли твою батьківщину атакують?

- Спочатку це був справжній шок. Є гравці, які навіть втратили членів сім'ї через війну. Це також вплинуло на мою продуктивність. Я грав за «Бенфіку», коли почалася війна. Я тоді сильно схуд. Тому що я просто не міг більше спати. Я цілодобово розмовляв по телефону, дивився, куди прямують війська, куди б'ють ракети, хотів знати, де моя родина. Я хотів знати, де вони живуть, як справи в моєму будинку у Києві.

- А в останні роки?

- Десь навчаєшся це приймати. Життя продовжується. Сьогодні я можу забути про це, поки перебуваю на полі, хоча я, звичайно, продовжую кожен день слідкувати за новинами. Моя родина досі живе у Львові. Там теж є проблеми, але безпечніше, ніж у Києві, Харкові чи Одесі. Вони не хочуть їхати з України. Вони залишаються там, де їхній дім.

- Ви б взяли до рук зброю?

- Легко таке говорити, але я не хочу бути популістом. Я не знаю цього. Що станеться? Ніхто не знає. Минуло майже три роки, як я був в Україні. Раніше я міг сісти на літак у вихідний день. Тепер це надто складно. Треба летіти до Польщі, сісти на автобус.

Дмитро Вербинський Джерело: Het Nieuwsblad
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 12:20 0

Китайський боксер упевнений, що Даніель заслуговує на статус чемпіона світу

Коментарі