ФОТО. Новий регламент і правила Формули-1. Серія розповіла подробиці

З сезону-2026 набуде чинності новий технічний регламент

Формула-1 офіційно презентувала новий технічний регламент і правила, які набирають чинності з сезону-2026. Це може значно змінити нинішній баланс сил, де домінує Ред Булл.

Нововведення стосуватимуться і двигунів, і аеродинаміки.

Ф-1 ставить собі завдання полегшити обгони і збільшити їхню кількість. З 2026 року боліди важитимуть на 30 кг менше, крім того, машини стануть коротшими і вужчими. Вигляд задньої частини машини буде істотно змінений, щоб вмістити нові мотори.

Будуть повністю перероблені передні та задні елементи болідів, а також інші аеродинамічні елементи.


Щодо моторів, то команди вже працюють над новими силовими установками з прицілом на 2026 рік. Відомо, що Ред Булл, який не використовує двигуни Хонди і займається моторами самостійно, працюватиме з компанією Форд.

Американці приходять до Ф-1 з сезону-2026 зі своїми силовими установками. Самостійно мотори продовжать виробляти Феррарі, Мерседес і Рено, а до них додадуться Ауді і Хонда.

Ауді виступатиме з 2026 року як заводська команда і виробник моторів.

Хонда, яка пішла зі спорту у 2021 році, вирішила повернутися після того, як оголосили про плани нового регламенту двигунів. Японська компанія з 2026 року постачатиме двигуни Астон Мартіну.

Двигуни залишаться гібридного типу V6, але Ф-1 обіцяє, що вони почнуть звучати більш вражаюче, тому що зараз є критика через тиху роботу двигуна. Двигуни стануть потужнішими через сильнішу електричну установку всередині мотора.

Іван Зінченко Джерело: Formula1.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 06:23 23

Sport.ua представляє анонс першого дня ОІ-2024 спільно з FAVBET