Василь КОБІН: «Чекав від українців в Німеччині більш агресивної гри»

Колишній захисник збірної – про нічию в Нюрнберзі

3 червня національна збірна України провела в Нюрнберзі контрольний матч з футболістами Німеччини, який завершився внічию - 0:0.

Колишній гравець національної збірної України Василь Кобін у розмові з кореспондентом Sport.ua поділився враженнями про вчорашнє протистояння:

- Відверто кажучи, я розчарований. Чекав від наших хлопців більш агресивних дій. З таким підбором виконавців можна було продемонструвати більш видовищний футбол, а не банально відсиджуватись в захисті. Це вже ми неодноразово спостерігали у виконанні українців й десять, двадцять років тому.

- Але торік, коли Сергій Ребров опинився біля керма української збірної, він зазначав, що його підопічні будуть заточені на атаку, взявши на озброєння схему 4-3-3.

- Знаєте, говорити можна все, що заманеться, але вчора ми бачили відверту гру від оборони. За 90 хвилин я нарахував лише три контрвипади у виконанні гостей. Хіба це показник для збірної, в складі якої є такі гравці високого класу, як Віктор Циганков, Mихайло Mудрик, Георгій Судаков, Артем Довбик?

- А на вашу думку, на якій тактичній схемі Сергію Реброву треба було зупинити свій вибір?

- Розташування гравців на полі - це не головне. Важливо, які перед ними завдання поставлені. По вчорашньому матчу складно було з'ясувати, чого хотів від своїх підопічних Сергій Ребров. Хоча статус поєдинку ще дозволяв експериментувати, ризикувати. Чому б учора було не спробувати високо пресингувати, змушуючи господарів нервувати чи шукати найкоротший шлях до воріт німців при перехідних фазах, але цих спроб ми не побачили.

- На післяматчевій пресконференції Сергій Ребров висловив своє розчарування тим, що його підопічні переважно оборонялися.

- Значить, такою була установка, а якщо навіть ні, то чому не було внесено коректив вже по ходу матчу? Як на мене, краще програти в спарингу в суперництві на зустрічних курсах, ніж думати тільки, як би не пропустити. Хоча було чудова нагода переконатися, чи можемо ми в грі з відкритим забралом кинути виклик одній з топ-збірних.

- Попереду ще два спаринги - з поляками та молдванами й можливо, вже у Варшаві ми побачимо у виконанні української збірної більш якісний футбол.

- Сподіваюся на це, хоча поляки останнім часом здали. Сергій Ребров повинен розуміти, що з такою пасивною грою, розраховуючи на випадок, його підопічні на Євро-2024 далеко не зайдуть.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 липня 2024, 07:05 2

Ексчемпіон світу взяв участь у бліцопитуванні

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 12:59 27
Коментарі