Володимир ПЯТЕНКО: «Хотіли забити британкам швидкий гол»

Головний тренер збірної розповів про гру проти команди Уельса

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко ексклюзивно для Sport.ua поділився своїми враженнями про поєдинок своїх підопічних в гостях з футболістками Уельса в кваліфікації чемпіонату Європи 2025 року:

- Десь було налаштування на швидкий гол, який би додав нам натхнення, а британкам ускладнив життя. І Вероніка Андрухів в дебюті не змарнувала свій шанс. Далі розрахунок був на те, що господарки, аби вирівняти становище, наступатимуть великими силами й завдяки надійній грі у відборі, підбираннях можна буде вибігати в швидкі контратаки й використовувати вільні зони на половині поля Уельсу. І хоча ініціативою більше володіли британки, все ж, відчувалося, що українки контролюють хід подій.

Після реалізованого пенальті британки таки зрівняли рахунок в другому таймі, але на впевненості українок це не позначилося. Вважаю, що гості заслужили на очко в протистоянні з лідером квартету. Слід віддати належне всім підопічним, а також 12 гравцю - багато наших співвітчизників прийшли підтримати українок в Ланнелі.
Тепер після повернення до Польщі важливо відновитися, вилікувати пошкодження й у всеозброєнні підійти до повторного поєдинку з британками, який відбудеться 4 червня. До речі, в ньому зможе зіграти Яна Малахова, яка не виїжджала до Уельсу через відсутність візи.

Нагадаємо, що 31 травня жіноча збірна України провела черговий поєдинок кваліфікації Євро-2025. Суперником «синьо-жовтих» була команда Уельсу.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 липня 2024, 03:14 2

Українцем зацікавився «Арсенал» та «Челсі»