Isle of Man TT. Данлоп виграв поул у двох класах, Кроу – у Sidecar

У класах Superbike та Superstock боротьба за право розпочати гонку першим продовжується

Сьогодні, 31 травня, завершився п'ятий кваліфікаційний день гонки Isle of Man TT дорогами британського Острова Мен.

Майкл Данлоп наблизився до того, щоб оновити багаторічний рекорд його дядька Джо Данлопа за загальною кількістю перемог в Isle of Man TT (26 у Джо, 25 у Майкла). Зірковий північноірландець виграв поули у класах Supersport та Supertwin. У першому з них Данлоп на Ямасі був близьким до того, щоб виїхати з 17 хвилин і 44 секунди. У топ-3 також увійшли Джеймі Ковард на мотоциклі Тріумф та Дейві Тодд на Дукаті.

У Supertwin Майкл Данлоп на мотоциклі Paton єдиний проїхав коло із середньою швидкістю вище 121 милі на годину. У топ-3 і в цьому класі увійшов Джеймі Ковард, але на Кавасакі та позаду Пітера Хікмена на Ямасі.

Тодд та Хікмен на BMW, ймовірно, розіграють поул у найпотужнішому класі Superbike. Сьогодні вони обидва виїхали з 17 хвилин на колі і підібралися до середньої швидкості 134 милі на годину. Данлоп на Хонді відстає від Хікмена майже на 10 секунд і на нього чекає боротьба за третій стартовий номер з Діном Харрісоном також на Хонді.

А у класі Superstock Пітер Хікмен на BMW домінує у боротьбі за перший стартовий номер. Дейві Тодда також на BMW він випереджає майже на 13 секунд, єдиний виїхав з 17 хвилин та показав середню швидкість вище 134 миль на годину. Майкл Данлоп на Хонді займає третє місце.

Брати Райан і Каллум Кроу з Острова Мен взяли поул у класі мотоциклів з колясками Sidecar. Вони єдині проїхали коло швидше, ніж за 19 хвилин із середньою швидкістю вище 119 миль на годину. Другими стартуватимуть Бен Берчелл та Кевін Руссо, а третіми - Пітер Фаундс та Джеван Уолмслі.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 07:10 3

У середу на корти Парижа вийдуть три українки