В Англії говорять про страйк футболістів. Відомі причини

Родоначальники футболу обурені діями ФІФА

Виконавчий директор Асоціації професійних футболістів (PFA) Маета Моланго зізнався, що гравці англійських клубів готові влаштувати страйк.

Причина - перевантаженість календаря. Зокрема футболісти нібито обурені тим, що влітку 2025 року ФІФА проводить розширений клубний чемпіонат світу за участю 32 команд.

«Я можу розповісти вам ситуацію, що сталася всього 10 днів тому, коли я пішов у роздягальню, яка безпосередньо постраждала, і сказав: «Я радий бути тут і обговорювати це, але в кінцевому підсумку все залежить від вас. Як далеко ви хотіли б зайти?».

Деякі з них говорили: «Мені це не подобається, ми можемо влаштувати страйк». Деякі говорили: «Який у цьому сенс? Так, я мільйонер, але в мене немає часу навіть на те, щоб витрачати гроші». Це говорила навіть не профспілка. Також про це заявляли Юрген Клопп і Жузеп Гвардіола. Ми досягли тієї точки, коли не можна скидати з рахунків жодні дії», - цитує Моланго ВВС.

Як відомо, клубний чемпіонат світу 2025 року відбудеться не за участю 7 клубів, як було до цього. У ньому виступлять 32 команди, 19 з яких уже визначено.

Юрій Остроумов Джерело: BBC
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 липня 2024, 03:30 0

«Феєнорд» хоче посилити склад молодими гравцями «Динамо» та «Шахтаря»

Коментарі