Вілліан розповів, чому зважився на відхід з Арсенала

На даний момент 35-річний бразилець продовжує грати в АПЛ

Колишній вінгер «Шахтаря» Вілліан розповів, чому після сезону-2020/21, який виявився для нього єдиним у складі «Арсенала», вирішив залишити лондонський клуб.

«Я прибув, коли «Арсенал» переживав капітальну перебудову, змінюючи багато речей усередині, і я прибув в середині цього процесу. Я хотів поїхати туди, я говорив із (менеджером) [Мікелем] Артетою та (спортивним директором) Еду. Я приїхав вмотивований, дуже щасливий, але згодом із різних причин все пішло не так, як ми сподівалися».

«Коли справа дійшла до кінця першого сезону, я поговорив із ними та сказав: «Я не думаю, що тут щось вийде». Я гравець, якому потрібно почуватися щасливим там, де я є, а тут не можу знайти себе. Тому ми вирішили розірвати мій контракт, але «Арсенал» завжди хотів, щоб я залишився й спробував сили ще протягом року. Думаю, головним чинником було те, що я застав клуб у процесі реконструкції, яка змінювала все».

«Багато людей казали: «Почекай ще трохи, потерпи трохи». Але знаєте, коли ви не почуваєтеся щасливим… Коли ви перебуваєте в якомусь місці лише заради грошей, це не дуже приємно, розумієте? Їхати кудись тільки заради контракту… Я не така людина, мені треба почуватися добре», - сказав Вілліан.

Згодом бразилець повернувся на батьківщину, де підписав контракт із «Корінтіансом», але через рік повернувся до Англії, оскільки йому та його родині почали надходити погрози від фанатів «тімау».

«Я завжди казав, що не хочу повертатися до Бразилії, що зараз невдалий час. А потім настав час в «Арсеналі», і все змінилося. У той момент я відчув наснагу повернутися, не в останню чергу завдяки моїй сім'ї з «Корінтіанса». Я захотів повернутися до клубу, який відкрив мене».

«Але потім усі дізналися, що сталося поза межами поля, і тому в мене нічого не вийшло. В результаті я залишив «Корінтіанс» і повернувся до Англії. Гравцеві важко покинути Англію і повернутися знову. Але я повернувся. Я думаю, що це теж був корисний досвід», - сказав Вілліан.

Зазначимо, що контракт Вілліана з «Фулхемом» розрахований до 30 червня, проте клуб має опцію на його продовження ще на один сезон, якою, як очікується, скористається.

Олексій Сливченко Джерело: ESPN
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 вересня 2024, 00:47 1

Мозес Джарджу став представником 24-ї африканської країни в УПЛ