Isle of Man TT. Хікмен – найкращий у двох класах в перший день кваліфікації

У прем’єрному класі найкращий час показав Майкл Данлоп

Тринадцятиразовий переможець перегонів Isle of Man TT Пітер Хікмен став найкращим у двох класах за підсумками першого дня кваліфікації перегонів на Острові Мен 2024 року.

У класі Superstock Хікмен на BMW став єдиним, хто проїхав коло із середньою швидкістю понад 129 миль на годину. Свого головного суперника, 25-разового переможця гонки на Острові Мен Майкла Данлопа на Хонді, англієць випередив на 1.322 секунди. Третім у цьому класі став ще один райдер BMW Домінік Хербертсон.

Ще один найкращий результат Пітер Хікмен вже на Ямасі показав у класі Supertwins. Тут англієць також був кращим з великим відривом і за швидкістю, і за часом, єдиний показав середню швидкість вище 118 миль на годину, а Дейві Тодду, що став другим, на Кавасакі привіз понад 19 секунд. Третій результат показав Баз Фьорбер на Ямасі, який менш ніж на пів секунди випередив Майка Брауна на Апрілії.

Майкл Данлоп на Хонді показав найкращий результат у найпотужнішому класі Superbike. Зовсім небагато і за часом, і за швидкістю програв йому Дейві Тодд на BMW - обидва проїхали коло із середньою швидкістю понад 129 миль на годину менш ніж за 17.5 хвилин. Хікмен на BMW замкнув першу трійку, програвши Данлопу майже сім секунд і майже милю на годину.

А Дейві Тодд став найкращим у класі Supersport, у якому виступає на мотоциклі Дукаті. Майкл Данлоп і тут увійшов у першу трійку, але на Ямасі, а між ними другий час показав Джеймс Хіллієр на Кавасакі.

У класі мотоциклів з колясками Sidecar найкращий результат показали брати Раян та Каллум Кроу. Бен Бьорчелл і Кевін Руссо стали другими, а Пітер Фаундс та Джеван Уолмслі - третіми.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ