Динамо буде сіяним у Q2 Ліги чемпіонів. Бенфіка напряму потрапила до основи

Ці зміни відбулися завдяки попаданню Аталанти до топ-4 Серії A

Київське Динамо буде сіяним у 2-му раунді кваліфікації Ліги чемпіонів 2024/25.

Португальська Бенфіка з українським голкіпером Анатолієм Трубіним напряму потрапила до основного раунду Ліги чемпіонів (раніше Орли мали місце в Q3).

Всі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Ці зміни відбулися після того, як Аталанта з Бергамо потрапила до топ-4 Серії A, і місце володаря титулу Ліги Європи у груповому раунді ЛЧ 2024/25 стало вакантним.

Потенційними суперниками Динамо в Q2 ЛЧ є Партизан (Сербія) та Лугано (Швейцарія). Можливі опоненти киян у Q3 ЛЧ (де команда Олександра Шовковського матиме несіяний статус): Рейнджерс (Шотландія), Славія Прага (Чехія), РБ Зальцбург (Австрія), Лілль (Франція). Потім синьо-білим треба пройти ще й Q4 проти того самого набору суперників.

Нагадаємо, донецький Шахтар перейде з 4-го раунду кваліфікації до основного етапу ЛЧ, якщо Реал обіграє Боруссію Д у фіналі поточного сезону ЛЧ. В іншому випадку гірникам треба буде подолати один етап кваліфікації, а в разі невдачі гарантована основа Ліги Європи.

Рома з 6-го місця в Італії не здобула путівку до Ліги чемпіонів (а зіграє в Лізі Європи разом із Лаціо), оскільки Аталанта, володар трофею Ліги Європи, фінішувала у топ-4 Серії A - прямій зоні виходу до ЛЧ.

Італія буде представлена 5 командами в ЛЧ, як і Німеччина - ці дві країни краще за інших провели євросезон 2023/24.

Криворізький Кривбас вже точно стартує у третьому раунді кваліфікації Ліги Європи, незалежно від результату фіналу ЛЧ. І не матиме гарантії виходу в євроосінь - для цього треба буде виграти хоча б одне протистояння із двох (при двох перемогах - буде основа Ліги Європи, при одній - головний раунд Ліги конференцій).

У Лізі конференцій Україна матиме двох представників - Дніпро-1 і Полісся стартують у другому раунді кваліфікації. Для потрапляння в основний раунд ЛК їм потрібно буде пройти трьох суперників.

У Лізі чемпіонів 2024/25 вже відомі 28 із 36 команд-учасниць основного раунду. Ще однією стане або Шахтар (якщо Реал виграє ЛЧ), або Айнтрахт (якщо Боруссія Д виграє ЛЧ). Сім місць буде розіграно у кваліфікації (5 за Шляхом чемпіонів та 2 за Шляхом представників ліг).

Ліга чемпіонів 2024/25

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 червня 2024, 18:22 2

На команду чекає вирішальний поєдинок групового етапу

Коментарі