Еліна СВІТОЛІНА: «Мета – стати першою ракеткою світу і турнір Grand Slam»

Українка вже задоволена своєю кар'єрою, але прагне більшого

Українська тенісистка Еліна Світоліна розповіла про те, що має на меті стати першою ракеткою світу і виграти турнір Grand Slam.

«Звичайно, я маю високі цілі, і я завжди їх ставила перед собою. Безумовно, я маю кінцеву мету, як, я думаю, у кожного тенісиста - виграти турнір Grand Slam і стати №1 у світі. Але я думаю, що важливо також усвідомлювати, що той шлях, який я пройшла за ці роки, перебуваючи в топ-10, топ-5 протягом кількох років, цього може бути достатньо. Я відчуваю, що це постійний процес прийняття та руху вперед з тим, що ти маєш. Прийміть те, що маєте і просто черпайте з цього впевненість. Наприклад, коли я була, скажімо, 50-ю у світі, я мріяла і працювала над тим, щоб потрапити до топ-10, і завжди думала: коли я потраплю до топ-10, я більше не турбуватимуся про результати, про рейтинг та інше».

«Тому, незалежно від рейтингу, важливо знати, чого ти вже досягла, скільки роботи ти вже зробила, і бути задоволеним усім цим: турнірами, які ти виграла, важкими матчами, де ти змогла стримати нерви. Так що для мене це завжди процес, коли я нагадую самій собі, що я вже багато досягла у своїй кар'єрі, і навіть якщо завтра мені доведеться зупинитися, я зможу жити у гармонії з собою».

«Це завжди постійний процес - нагадувати собі, що не варто бути надто суворим до себе», - сказала Світоліна в інтерв'ю сайту Rolan Garros.

Іван Зінченко Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 червня 2024, 23:29 5

Володимир Бражко після матчу зі словаками повідомив про смерть дідуся

Коментарі