4 сирени, 2 голи. Дніпро-1 і Шахтар не виявили сильнішого в затяжному матчі

Команди з'ясовували стосунки понад 4 години

Команди почали поєдинок активно. М'яч довго в центрі поля не затримувався, але й моментами гравці не тішили - захисні лінії явно перевершували своїх візаві. Але гравці старалися і, як виявилося, не даремно. Насамперед, це стосувалося господарів поля.

На 10-й хвилині під високим пресингом дніпрян помилився лівий захисник Шахтаря Педріньо. М'яч після невдалої передачі в його виконанні перехопив Філіппов і впевнено розібрався з Твардовським, для якого звітна гра була першою за гірників в УПЛ.

Повівши в рахунку 1:0, підопічні Юрія Максимова зраджувати себе не стали і постаралися зберегти зухвалість у своїх атакувальних акціях. Завзято вперед ішли і футболісти Шахтаря. Гра була привабливою, але не все в ній виявилося передбачуваним. На 19-й хвилині матч був перерваний через повітряну тривогу. Пауза вийшла недовгою - вже за 20 хвилин поєдинок взяв рестарт. Але, на жаль, за 5 хвилин чергова повітряна тривога в Дніпропетровській області ще раз перервала гру. Цього разу пауза вийшла на порядок тривалішою - 1 годину і 10 хвилин команди не грали.

Після другого простою гра трохи змінилася. Не відразу, а поступово ініціатива перейшла до гірників, і вони закономірно перед самою перервою домоглися успіху. Сікан, вигравши другий поверх, скинув м'яч на вихід Шведу. Той прорвався до штрафного майданчика Дніпра-1 і з-за його меж влучно пробив. Волинець успішно зреагував, але парирував м'яч просто перед собою. Це дозволило Марлону холоднокровно зіграти на добиванні. 1:1.

Другий тайм стартував під диктовку гравців Шахтаря. Вони діяли в тому самому ключі, що й на останніх хвилинах першого тайму, коли досягли успіху і рахунок зрівняли. Утім, цього разу відзначитися вдруге в матчі та вийти вперед їм не вдалося. А приблизно в середині другої 45-хвилинки дніпряни ініціативу перехопили. Сталося це не в останню чергу через Гуцуляка, який вийшов на заміну замість Лєднєва.

На 75-й хвилині повітряна тривога втретє зупинила гру. Ледве команди приготувалися поєдинок продовжити після паузи у 20 хвилин, як знову було оголошено повітряну тривогу.

Загалом, із великим нервовим напруженням гру все ж вдалося завершити. Тривала вона майже чотири з половиною години. Нічия - 1:1.

У таблиці УПЛ «Шахтар» перший, маючи 71 очко. У «Дніпра-1» 4-та позиція з 49 пунктами. Стільки ж балів і в «Руха».

«Дніпро-1» - «Шахтар» - 1:1

Філіппов, 10 - Марлон, 44

«Дніпро-1»: Волинець - Адамюк, Сваток, Сарапій, Пасіч, Бабенко, Рубчинський, Піхальонок, Очеретько, Лєднєв (Гуцуляк, 60), Філіппов.

«Шахтар»: Твардовський - Бондар (Лемкін, 76), Степаненко, Швед, Гочолеішвілі, Сікан, Педріньо, Міроші, Назарина (Бондаренко, 90+1), Марлон (Кевін, 84), Невертон (Криськів, 84).

Арбітр: Денис Шурман (Київська область).

Стадіон: «Дніпро Арена» (Дніпро).

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі