3 найгірші поєдинки у кар’єрах Усика та Ф’юрі

Бували й такі

18 травня у Саудівській Аравії відбудеться поєдинок між чемпіоном WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та чемпіоном WBC у надважкій вазі Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 КО). На кону стоятиме статус абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі.

Розповідаємо про три найгірші поєдинки у кар'єрах Усика та Ф'юрі.

Олександр Усик

Майріс Брієдіс

Коли: 27 січня 2018 року

Це бій, в якому все пішло не так. Від самого початку. Олександр мав погану підготовку - про це він розповідав сам. Мало того, що був незрозумілий підхід до тренувань, так ще й хворів декілька разів.

У рингу теж все виглядало не найкращим чином. На диво, за таких умов Усик не розсипався. Він чудово боксував, рухався і взагалі перемагав. Але на фоні інших суперників Майріс Брієдіс все ж виглядав класно.

Латвієць користувався силою, а ще постійно використовував брудні прийомчики, щоб розізлити суперника. У результаті ми побачили дуже близький, конкурентний бій, в якому Усик ледь-ледь вирвав перемогу.

Чазз Візерспун

Коли: 12 жовтня 2019 року

Взагалі незрозумілий поєдинок, перед яким знову все йшло не так. Усик готувався до колишнього кікбоксера з потужним ударом, але поєдинок не склався через допінг у суперника.

Візерспун з'явився майже перед самим поєдинком і виявився не таким вже й поганим боксером. Чазз регулярно кидав праву руку назустріч, влучав і непогано досягав обличчя суперника.


Getty Images/Global Images Ukraine

Звісно, ситуація, коли один з боксерів був побитий достроково, важко назвати одним з найгірших поєдинків. Але разом з цим не варто забувати, про боксера якого рівня ми говоримо. Для бійця рівня Усика той бій - дійсно не дуже.

Дерек Чісора

Коли: 31 жовтня 2020 року

Очевидний вибір, чи не так? Усику дійсно було важко у поєдинку проти середняка надважкої ваги. А топа надважкої ваги в лиці Ентоні Джошуа він побив двічі.

Проблема в стилістиці та габаритах Чісори. Дерек розумів, що це його величезний шанс. Він програв у більшості таких поєдинків, але там були величезні суперники. А тут - невеличкий опонент, якого можна спробувати упіймати ударом.

На щастя, навичок Усика вистачило, щоб не пропустити зайвого. Але протистояння видалось важким. Багато боротьби, багато біганини з обох боків. Складно, непросто і дуже небезпечно.

Тайсон Ф'юрі

Володимир Кличко

Коли: 28 листопада 2015 року

Не дивуйтесь: цей бій і в списку найкращих, і в списку найгірших. І це нормально.

Поєдинок проти Володимира Кличка - дуже важливий для Тайсона. Він переміг найбільш топового суперника у кар'єрі на той момент, перебуваючи у статусі аутсайдера.


Getty Images/Global Images Ukraine

Разом із цим, саме дійство було жахливим. Це один з найбільш сумних поєдинків у кар'єрах обидвох боксерів.

Багато клінчів та метушні, мало хоч якоїсь діяльності в атаці. Заснути можна було ще після четвертого раунду, але ми вперто чекали на диво-нокаут. Не дочекались.

Дерек Чісора

Коли: 29 листопада 2014 року

Доволі дивна трилогія. Вона починалась, як змагання двох непереможених британців, а далі все пішло за дивним сценарієм.

У 2014 році відбувся другий поєдинок і він - найгірший у трилогії. Було відчуття, що обидва боксери не збираються боксувати. Обидва британці втратили сили і довго возились у клінчах, лише епізодично вибухаючи чимось цікавим.

Все це закінчилось у десятому раунді достроковою перемогою Ф'юрі тільки через те, що Дерек заморився сильніше і не мав сил. Бій, який точно не хочеться передивитись ще раз.

Отто Валлін

Коли: 14 вересня 2019 року

Поєдинок, який мав бути продовженням історії повернення Тайсона Ф'юрі, ледь не став головним кошмаром. А все через те, що британець занадто сильно розслабився.

Він не ставився серйозно до Валліна. Швед же сприйняв поєдинок, як останній шанс у житті. І почав його використовувати. Виявилось, проти рухливого шульги працювати незручно. Виявилось, відбиватись від його нападок непросто. Та ще й прилетіло головою в брову і відкрилось величезне розсічення.

Ф'юрі, звісно, переміг. Дивлячись на фото Тайсона, багато хто каже, що він мав програвати. Це неправда. Британець був точнішим та кращим за суперника, а бій не зупиняли, бо все у Тайсона було під контролем. Але Валлін створив занадто багато проблем, як для боксера, на рівень якого претендує Тайсон Ф'юрі. Ще й настільки пошкодив обличчя, що воно й досі повноцінно не відновилось.

Лев Кравців Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 18:05 9

Краснопір заробив та реалізував

Коментарі