Юрій СЕМЕНЮК: «Новий тренер збірної має багато ідей, але не має часу»

Центральний блокуючий поділився враженнями від роботи з Раулем Лосано

Центральний блокуючий збірної України з волейболу Юрій Семенюк поділився першими враження від роботи із новим наставником команди Раулем Лосано.

«Перший матч зборів у Польщі? Потрібно ще трішки потренуватися. Я не дуже давно приїхав до команди, тому гадаю, що наступне тренування, наступний товариський матч із Польщею дозволять зігратися, буде краща взаємодія. І на матчах Золотої Євроліги покажемо кращий рівень. Треба більше один одному допомагати та довіряти. Можемо грати краще, і сподіваюся, що краще проведемо матчі Золотої Євроліги.

Враження від роботи з Раулем Лосано? У нього є нові ідеї та методики тренування. Багато ідей, але, як на мене, замало часу для їх втілення. У нас не так багато часу, але сподіваюся, що ми вивчимо щось нове. Візьмемо його ідеї та станемо кращими. Треба працювати, за кілька днів усе не покращиш.

Робота Пьотра Грабана асистентом Лосано у збірній? Він допомагає як другий тренер. Чи легше, коли він у збірній? Звісно, легше, бо він володіє італійською мовою та може пояснити зрозуміліше, не так, як перекладач. Або донести ідею тренера і яку він сам бачить. Швидше хлопцям пояснити, перекласти на англійську, зі мною може розмовляти польською. І я це розумію, можу також хлопцям підказати, яку ідею несе тренер. Гадаю, це добре, що він тут, ми швидше вловлюємо комунікацію з тренером, як і що робити. Він допомагає».

Готуючись до Євроліги-2024, чоловіча збірна України провела спаринг проти збірної Німеччини (1:3). 16 травня чоловіча збірна України проведе другий товариський матч - проти збірної Польщі.

В Євролізі-2024 18 травня у столиці Азербайджану підопічні Рауля Лосано зіграють у своєму першому офіційному матчі в 2024 році. Суперником стане команда Румунії, а 19 травня українці зустрінуться із Азербайджаном.

Микола Степанюк Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 23 липня 2024, 17:55 0

Центральний блокуючий Валерій Тодуа заявлений у складі клубу «МКС» із міста Бендзін