Українського суддю забрали працівники ТЦК. УАФ потрібно ухвалювати рішення

Про це розповів український журналіст Володимир Звєров

Арбітра ПФЛ було затримано працівницями ТЦК в Одесі прямо з поїзда. Про це розповів український журналіст Володимир Звєров:

«Арбітр ПФЛ (арбітр, який працює в Першій на Другій лігах України) приїхав в Одесу. Він їхав судити матч аматорів. Його зустріли в Одесі на вокзалі ТЦК і забрали. Кілька днів він провів з ними [у військкоматі] та згодом його відпустили. Він зараз уже у себе вдома, але історія стала прецедентом, про який уже говорять в Українській асоціації футболу.

Арбітри у нас не мають броні від мобілізації. Вони не мають взагалі ніякої потенційної можливості отримати бронь від УАФ, тому що вони не є cпівробітниками цієї організації. Вони - ФОП, просто співпрацюють із УАФ.

Ця ситуація зараз, м'яко кажучи, напружує багатьох арбітрів. Навряд чи це буде стосуватись арбітрів УПЛ. Але ось арбітри Першої і Другої ліги зараз ставлять багато запитань своєму керівництву: А що далі, як будуть працювати, хто буде працювати?

І взагалі щодо їхнього статусу. 300 арбітрів загалом у всіх лігах українських. Якщо арбітрів мобілізують, то десь треба буде шукати нових людей, нових арбітрів.

Ось це глобальне питання, яке вже давно обговорюється, але так сильно не піднімається на публіку. Всі ж говорять про новий закон, як він працюватиме, як він працюватиме на практиці. І питання в тому, як цей закон вплине на футбол. Футбол може втратити гравців, арбітрів і купу людей, які це все обслуговують.

В міжсезоння, в тому числі керівництву УАФ, потрібно десь проводити якісь консультації, приймати якісь рішення і глобально ставити питання, що робити далі з футболом».

Раніше Міністерство молоді та спорту України повідомило, що львівський футбольний клуб «Карпати» визнано організацією, яка є критично важливою для функціонування економіки України та забезпечення життєдіяльності.

Також повідомлялося, що українського футболіста Миколу Сіраша з «Хуста» з вокзалу забрали працівники ТЦК.

Данііл Агарков Джерело: Профутбол Digital
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 липня 2024, 00:36 1

Визнання отримав Стефан Де Врей

Коментарі