Збірна України з шашок взяла дві медалі на командному чемпіонаті світу

У швидкій та блискавичній програмі жіноча команда здобула срібло

Збірна України здобула дві медалі на командному чемпіонаті світу 2024 з шашок-100, який пройшов 1-8 травня у португальському місті Албуфейра.

Жіноча команда України двічі піднімалася на п'єдестал пошани. І у швидкій, і у блискавичній програмі українки взяли срібні медалі, двічі пропустивши вперед команду Польщі. У класичній програмі українки виступили не так вдало та зайняли 5-ту позицію (перемогу здобула Латвія).

За жіночу збірну України грали: Вікторія Мотрічко (чемпіонка світу 2023), Олена Коротка, Ольга Балтажи, Юлія Макаренкова та Людмила Литвиненко.

У чоловіків Україну представляли: Юрій Анікєєв (чемпіон світу 2023), Іван Антоненко, Юрій Бобков, Денис Шкатула, Василь Пікіняр.

Українці посіли 5-те місце у класичній програмі, 4-ту позицію в швидкій грі та опинилися 6-ми у бліц-турірі. Усі три програми виграла сильна збірна Нідерландів.

У квітні Вікторія Мотрічко посіла перше місце у жіночому заліку етапа Кубка світу 2024, який пройшов у нідерландському Краггенбурзі, провінція Флеволанд.

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 05 липня 2024, 10:40 0

Ольга відпочиває після чемпіонату Європи

Коментарі