Сергій КРАВЧЕНКО: «Очевидно, що фаворитом фіналу є Шахтар»

Колишній півзахисник «Ворскли» поділився очікуваннями від фіналу Кубка України

Колишній півзахисник полтавської «Ворскли» Сергій Кравченко поділився очікуваннями від фіналу Кубка України 2023/24, в якому його колишня команда зіграє проти донецького «Шахтаря»:

«Очевидно, що фаворитом є «Шахтар» - чемпіон України, який демонструє найбільш якісну гру у цьому році, але це - фінал, і все може трапитись.

Форма «Ворскли»? Думаю, що вони збирались обіграти «Минай», все одно гарантувати собі місце в УПЛ та спокійно готуватись до фіналу, але «Минай» трохи зіпсував їм настрій і турнірне становище. Протиставити «гірникам» вони можуть божевільну самовіддачу. Якщо фарт буде на стороні полтавців, тоді, може, щось і вийде. В останніх матчах ворскляни вже награвали склад із п'ятьма захисниками, вважаю, що це робилось під «Шахтар», підготовка тривала.

Дивився та згадую фінал 2009 року. Тим більше, перші півроку у тому сезоні грав за «Ворсклу», тому вважаю, що наполовину заслужив цю перемогу, бо грав до півфіналу, голи навіть забивав. Зараз трохи інша ситуація, ніж тоді. «Шахтар» був після перемоги у єврокубку, витратив всі сили та емоції в фіналі Кубку УЄФА. Та й не було такої різниці в силі команд, як зараз.

«Ворскла» у багатьох іграх втрачала очки, програвала, хоча заслуговувала на більше. Сергій Долганський - це легенда клубу, треба дати йому час і все буде гаразд. Такі люди й повинні працювати в команді, які грали за неї і для кого ця емблема не порожнє місце. Тому я вважаю, що Долганський разом зі своїм тренерським штабом на своєму місці.

Буде перевага «Шахтаря» у володінні м'ячем. «Ворскла» буде у низькому блоці, сподіватись на контратаки та стандарти. «Шахтар» зараз дуже впевнено грає, плюс вони зараз у чудовому настрої, стали чемпіонами, йдуть одні перемоги, тому «Ворсклі» буде дуже важко. Бажаю їм успіху, хоча вважаю, що все завершиться перемогою «Шахтаря» в основний час».

Фінал Кубка України між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем» відбудеться 15 травня о 19:00 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 вересня 2024, 04:00 1

Визнання удостоєний Мохамед Салах