Сергій ЧУЙЧЕНКО: Невідомо, який психологічний стан у Ворскли перед фіналом

Колишній форвард «Ворскли» оцінив шанси полтавчан завоювати кубковий трофей

15 травня в Рівному відбудеться фінал Кубка України, в якому поміряються силами футболісти «Ворскли» і «Шахтаря».

Колишній нападник «Ворскли» й ще кількох українських клубів Сергій Чуйченко в розмові з кореспондентом Sport.ua зробив прогноз на протистояння:

- При всій повазі до полтавських футболістів, «Шахтар» і «Ворскла» - це команди різного рівня. Навіть якщо підопічним Сергія Долганського пощастить зіграти через не можу, все одно я віддаю перевагу «гірникам» - 2:1. Якщо відверто, мене непокоїть, чи не потрапили полтавчани в психологічну «яму» після п'яти поразок поспіль в УПЛ.

- Але це ж різні турніри і, погодьтеся, на один матч можна налаштуватися й продемонструвати свої найкращі якості.

- Можливо, проте я - людина футбольна й переконаний, що оця серія невдач все одно позначається на впевненості, змушує грати прагматично,не ризикувати, аби не допускати помилок.

- Для «Ворскли» це останній шанс пробитися в єврокубки.

- Давайте будемо реалістами. Склад «Шахтаря» - більш збалансований, у нього - довша лава запасних. А чималий міжнародний досвід навчив «гірників» майстерно грати на результат. Якщо «Шахтар» відкриває рахунок, то відігратися суперникам в УПЛ майже нереально. Про це слід пам'ятати полтавчанам.

- І все ж, що має статися, аби «Шахтар» поступився?

- Якщо «гірники» вийдуть на поле не налаштовані та недооцінять візаві, тоді у «Ворскли» з'явиться шанс «вистрілити», адже у полтавчан в кожній лінії є кваліфіковані виконавці. Але я не вірю, що «Шахтар» не буде максимально мотивованим. Адже донеччани можуть оформити «дубль», поклавши золоті медалі до Кубка. По-друге, думаю, що вже є домовленість: у випадку перемоги легіонери достроково підуть у відпустку й вирушать додому, а це неабиякий стимул продемонструвати все, що вмієш.

Втім, легко «Шахтарю» в Рівному не буде. «Ворскла» чіплятиметься за кожен м'яч, гнатиме полтавчан вперед й те, що в першому колі УПЛ вони сенсаційно обіграли «гірників». Приємно. От тільки у весняній частині сезону «Шахтар» не зупинити.

Раніше наставник «Ворскли» Сергій Долганський поділився очікуваннями від фіналу Кубка України проти «Шахтаря».

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 липня 2024, 20:24 9

Іга несподівано програла Юлії Путінцевій у 1/16 фіналу трав'яного мейджору