БУРЯК: «Лобановський – це була людина, яка випереджала час»

Знаменитий футболіст «Динамо» віддав честь пам'яті великого тренера

Легендарний футболіст київського «Динамо» Леонід Буряк, який здобув найбільші перемоги під керівництвом Валерія Лобановського, віддав данину пам'яті великого наставника.

- Дуже важливо, що про Валерія Васильовича пам'ятають, щороку в цей день біля монументу збираються люди. Приємно, що керівництво «Динамо» робить все задля того, аби сьогоднішня дата була священною.

Це була людина, яка випереджала свій час. Вважаю, що у той футбол, який він прагнув бачити у виконанні «Динамо», зараз грає сучасна команда. Звісно, нам зараз не вистачає його мудрих порад, тактичних замислів. І Україна, і футбольний клуб «Динамо» у його особі втратили тренера, який до нестями любив цей клуб, це місто. Все, що він та його команда робили у ті часи, було від душі, щиро. Що стосується мотивації, це були копійки - ми грали за честь України, «Динамо».

Моя мрія - аби «Динамо» якнайшвидше здобуло чергове чемпіонство, і тоді над емблемою клубу з'явиться третя зірка за 30 чемпіонських титулів.

- Яка з безсмертних цитат Валерія Васильовича вам найбільше запам'яталася?

- Це була людина, яку найменше цікавило видовище, на першому місці для нього завжди була перемога. Він говорив, що гра забувається, а результат залишається в історії.

Свого часу ми протягом трьох-чотирьох з клубом та збірною їздили тренуватися на базу збірної Італії. Так от, всі відомі італійські спеціалісти, які зараз працюють тренерами, а також спеціалісти з інших країн, приходили на наші тренування, робили нотатки та ставилися до Валерія Васильовича з великою повагою.

- Нинішній наставник «Динамо» Олександр Шовковський також грав під керівництвом Валерія Лобановського. Його філософія у чомусь подібна до філософії Метра?

- Багато хто з його учнів, і я в тому числі, тренували київське «Динамо». Не все вийшло так, як хотілося.

13 травня - особлива дата в історії київського «Динамо». У цей день вшановується пам'ять легендарного тренера Валерія Васильовича Лобановського, який пішов з життя 13 травня 2002 року у віці 63 років.

Микола Степанов Джерело: ФК Динамо Київ
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 00:16 4

Лідирує у рейтингу Вінісіус Жуніор

Коментарі