Карло НІКОЛІНІ: «Переконати гравців перейти в Шахтар зараз непросто...»

Однак «гірникам» вдається шукати якісні варіанти підсилення на ринку

Помічник спортивного директора «Шахтаря» Карло Ніколіні розповів італійським журналістам, якою залишається філософія донецького клубу в аспекті запрошення тренерів та футболістів, а також поскаржився, що за нинішніх умов домовлятися із новачками стало набагато складніше.

«У нас є така філософія, яка почалася ще з Луческу та президента, коли було ухвалене рішення зосередитися на бразильському ринку та на чіткому ігровому малюнку: це окупається у довгостроковій перспективі, якщо ви працюєте добре. Фактично, після Луческу приходили португальські тренери, такі як Фонсека, а потім інші фахівці, які відповідають нашому розумінню футболу, такі як Де Дзербі».

«Пушич? Він був вивчений та проаналізований, спортивний директор Срна знав його, він добре себе показав у Нідерландах і ми подумали, що подібну філософію можна запропонувати йому тут. Результати довели нашу правоту. Незважаючи на труднощі, вибір робиться за допомогою планування та передбачливості. Ми зібрали чудову команду, яку надали тренеру, котрий зумів змусити її виступати добре».

«Марлон Гомес і Кевін прибули до нас у січні, почуваючись дуже добре, вони все ще мають величезний запас для зростання, але вони вже довели нашу правоту. А переконати гравців перейти у «Шахтар» зараз непросто...» - сказав Ніколіні.

Також Ніколіні похвалився, що цього сезону «Шахтарю» вдалося з внутрішніх резервів знайти заміну для багаторічного лідера півзахисту команди Тараса Степаненка, який скоро відсвяткує своє 35-річчя.

Олексій Сливченко Джерело: Sportitalia
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 21:25 10

Дивіться відеоогляд матчу 8-го туру УПЛ 2024/25

Коментарі