Стартує Ліга націй з волейболу серед жінок

У турнірі візьмуть участь 16 найсильніших збірних світу

У вівторок, 14 травня, відбудуться перші матчі нового сезону для національних збірних. Першими на майданчик вийдуть жіночі команди найпрестижнішої у сучасному волейболі Ліги націй.

Як і минулого року, в турнірі братимуть участь 16 найсильніших світових збірних. Вони проведуть 12 матчів у три тури, де команди зустрічатимуться з різними суперницями. За підсумками групового етапу 8 найкращих збірних вийдуть до чвертьфіналу і далі вже за системою плей-оф визначать переможця.

Нагадаємо, що минулого сезону турнір виграла збірна Туреччини, яка у фіналі перемогла Китай з рахунком 3:1. Третє місце посіла збірна Польщі, яка здолала у матчі за бронзові нагороди волейболісток США 3:2.

Жіноча збірна України, що у 2023 році стала переможцем Золотої Євроліги, могла опинитися серед нинішніх учасників Ліги націй, якби зуміла посісти перше місце у Кубку претендентів. Але у півфіналі підопічні Івана Пєткова програли команді Франції 0:3 і цього року знову спробують пробитися до турніру рангом вище.

Ось повний склад жіночої Ліги націй 2024: Туреччина, Китай, Польща, США, Бразилія, Італія, Японія, Німеччина, Сербія, Канада, Домініканська Республіка, Нідерланди, Болгарія, Таїланд, Південна Корея, Франція.

І календар першого туру жіночої Ліги націй цього сезону:

14 травня
Болгарія - Нідерланди
Італія - Польща
Китай - Південна Корея

15 травня
Бразилія - Канада
Франція - Німеччина
Японія - Туреччина
США - Таїланд

16 травня
Сербія - Домініканська Республіка

Чоловіча Ліга націй розпочнеться 21 травня.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 липня 2024, 07:10 3

Одразу чотири гравці забили по три голи