Асисти українців. Жирона втратила гостьову перемогу над Алавесом

Циганков та Довбик відзначилися результативними передачами

У поєдинку 35 туру іспанської Ла Ліги зустрілися «Алавес» та «Жирона». «Біло-червоні», які минулого туру здолали «Барселону», підійшли до протистояння на другому місці турнірної таблиці.

Вже на 4-й хвилині зустрічі м'яч опинився у воротах господарів поля: Ерік Гарсія головою замкнув навіс із кутового у виконанні Віктора Циганкова. Баски невдовзі відповіли небезпечним моментом, але Гуріді після прострілу до воротарського пробив повз ціль. А свій другий шанс Гуріді реалізував, з меж воротарського точно пробивши у ближній кут.

Надалі каталонці більше володіли м'ячем, але атаки басків були більш гострими, і загрози воротам «Жирони» виникали постійно. Особливо був близьким до успіху Марін, на удар головою якого зреагував Гассаніга. Ближче до закінчення тайму хороший момент не реалізував Савіо, який після ривку не переграв голкіпера. А перед перервою гості знову повели у рахунку: після скидки Довбика Еррера сильним ударом відправив м'яч під поперечину.

Getty Images/Global Images Ukraine

На початку другої половини зустрічі міг забивати Довбик, але його удар ногою відбив Овоно. Баски намагалися нав'язати суперникам свою гру, але жиронці організовували досить перспективні атаки. У ході однієї з них Савіо так і не вирішив: бити самому чи робити передачу на Довбика. У підсумку, хороший момент було втрачено.

Розв'язка настала у компенсований час. Команди переграли цілих дев'ять хвилин і на останній з них Гуріді з меж воротарського головою переправив м'яч у ворота. «Жирона» втратила важливі очки і може опуститися на третє місце, якщо «Барселона» в понеділок вдома обіграє «Реал Сосьєдад».

Ла Ліга. 35 тур.

«Алавес» - «Жирона» - 2:2

Голи: Гуріді (12, 90+9) - Е.Гарсія (4), Еррера (44)

Попередження: Овоно (90+4), Ріоха (90+4) - Арнау (88), Еррера (90+9)

«Алавес»: Овоно - Теналья, Абкар, Марін, Х. Лопес (Дуарте, 80) - Гевара, Бенавідес (Хаджі, 63), Гуріді - Вісенте (Ріоха, 63), Кіке Гарсія (Панічеллі, 73), Сімеоне (Сола, 73).

«Жирона»: Гассаніга - Арнау, Е. Гарсія, Блінд, Гутьєррес (Хуанпе, 59) - Еррера, Мартін (А.Гарсія, 73) - Циганков (Торре, 73), Порту (Коуту, 59), Савіо (Валері, 84) - Довбик.

Стадіон «Мендісорроса» (Віторія-Гастейс, Іспанія)

АЛАВЕС - ЖИРОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 червня 2024, 17:49 10

Стартує група смерті

Коментарі