КОВАЛЬ: «Навесні за набраними очками Зоря входить в п'ятірку кращих УПЛ»

Головний тренер «Зорі» розповів про матч з «Колосом»

В перенесеному матчі 15-го туру чемпіонату УПЛ футболісти «Зорі» в гостях взяли гору над «Колосом» - 1:0.

В розмові з кореспондентом Sport.ua керманич «Зорі» Юрій Коваль розповів, що допомогло його підопічним відсвяткувати перемогу в Ковалівці:

- Після недавніх змін на тренерському містку ковалівці під орудою Олександра Поздєєва стали грати дещо в іншому стилі, ніж за його попередника - Ярослава Вишняка. Я це помітив по першому тайму попереднього матчу ковалівців - з «Динамо». Тому, щоб ускладнити господарям контроль м'яча в перехідній фазі, ми вирішили зміцнити середню ланку, задіявши лише трьох захисників. До того ж, гості не грали високим пресингом, дозволяючи ковалівцям спокійно перепасовуватись на своїй половині поля, а вже потім зустрічали футболістів «Колоса» щільним блоком. Розрахунок був на те, що вдалий відбір допоможе проводити гострі контрвипади. Особливо продуктивно зіграли в півзахисті Олексій Хахльов та Дмитро Мишньов.

Зрештою, така стратегія була викликана й нашими доволі серйозними кадровими проблемами, не слід було забувати й про те, що в попередньому матчі - з «Поліссям» луганчани з 36 хвилини грали в меншості, а це вимагало значних фізичних навантажень.

- Цей тактичний план на гру спрацював. Знову не пішов з поля без свого голу бомбардир «Зорі» Герреро.

- Як в Житомирі, так і в Ковалівці ми були впевнені, що кілька небезпечних контратак обов'язково проведемо, а Герреро вже свого шансу не упустить. І він виправдав сподівання. Втім, досить про гру з «Колосом», нам ще з ним грати в заключному 30 турі, тому більше не буду про наші домашні заготовки.

- Тоді наостанок, ви згідні з тим, що після звитяги в Ковалівці «Зоря» гарантувала собі продовження «прописки» в елітному дивізіоні?

- Я б не був таким категоричним, хоча, справді, дихати стало легше. В нас попереду ще три поєдинки з серйозними опонентами - «Вересом», ЛНЗ та «Колосом». Але тішить, що «Зоря» з кожним матчем додає й за набраними очками у весняній частині сезону вона входить до чільної п'ятірки. Сподіваюся, що мої підопічні й надалі прогресуватимуть.

Раніше Младен Бартулович, помічник наставника «Зорі» Юрія Коваля, високо оцінив зусилля форварда Едуардо Герреро, по якому клуб має пропозиції.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 05 жовтня 2024, 06:55 8

Головні новини за 4 жовтня на Sport.ua