Прокинулись після перерви. Динамо в Києві знищило Колос

Команди провели прісний перший тайм, але в другому колектив із Ковалівки посипався

Великдень в Україні є надзвичайно великим святом, проте все одно його впливу недостатньо для того, аби призупинити хоч на мить розіграш Прем'єр-ліги. Двадцять сьомий тур уже надворі, тож незабаром ми дізнаємось остаточні позиції команд у турнірній таблиці. І так уже вийшло, що цього сезону абсолютно кожна команда не може почувати себе вільною від конкуренції. Особливо, якщо йдеться про боротьбу за чемпіонський титул.

Київське «Динамо» в цьому плані не полишає сподівань наздогнати донецький «Шахтар», проти якого вже за тиждень має зіграти в Класичному протистоянні. Але до цього в команди Олександра Шовковського був не менш цікавий іспит. Усім відомо, наскільки важким супротивником є ковалівський «Колос» у цьому сезоні, проте це було за часів Ярослава Вишняка, тоді як «біло-синім» у регіональному дербі першим випала нагода побачити, що собою являють «чорно-білі» під орудою Олександра Поздєєва.

У цьому матчі «Динамо» не міг допомогти дискваліфікований нападник Владислав Ванат, що, як виявилось, було критично важливим моментом для колективу Шовковського. Андрій Ярмоленко відігравав роль форварда з перших хвилин, і судячи з підсумків першого тайму було важко сказати, що він із цим завданням добре впорався.

Жодного удару в площину на обидві команди - точно не те «видовище», яке б ми хотіли побачити посеред святкового дня, якщо вже приділяли увагу футболу. Але й запропонувати командам бодай щось було важко. «Колос» намагався грати в атаці, але «настрої Вишняка» все ще не полишали ковалівський колектив, тоді як «Динамо» зіштовхувалось із проблемами у завершальній стадії й постійно буксувало. Так і проводили ми рівно 45 хвилин, бо навіть на компенсований час команди не награли.

Цікаво, що й після другого тайму жодної секунди не додав арбітр, але з геть іншої причини. «Колос» наче й не виходив на поле після перерви. А якщо й виходив, то де був його захист? Пропустили гол після стандарту на самому початку другої половини, точніше - автогол від Бондаренка, і все, більше гості в футбол не грали.

«Динамо» цим фактором скористалось без жодних вагань настільки ефективно, що ледь не повторило максимальний рахунок у стосунках поміж цією парою команд - 7:0, на власну користь. Забивали як завгодно й хто завгодно в складі «біло-синіх», тоді як жодної протидії цим атакам навіть і близько не спостерігалось.

Ми ж відзначимо для себе черговий гол Ярмоленка й загальну легкість, із якою команда Шовковського просто познущалась із супротивників, як тільки виникли передумови.

Наступними вихідними київське «Динамо» зіграє у Класичному на виїзді проти донецького «Шахтаря», тоді як ковалівський «Колос» посеред тижня зіграє перенесений домашній матч проти луганської «Зорі», а на вікенд прийматиме черкаський ЛНЗ.

Наші оцінки:

«Динамо» Київ (заміни): Шепелєв - 6,0, Пономаренко - 6,0, Андрієвський - 6,0, Діалло - б/о, Беніто - б/о.

«Колос» (заміни): Мілько - 6,0, Салабай - 6,0, Рангел - 6,0, Гусол - б/о, Ємець - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Динамо» Київ - «Колос» - 5:0

Голи: Бондаренко, 48 (авт.), Ярмоленко, 51, Буяльський, 52, Кабаєв, 68, Волошин, 71

Попередження: Безбородько, 25

«Динамо» Київ: Бущан - Вівчаренко, Дячук, Попов, Караваєв - Бражко (Беніто, 85) - Кабаєв (Пономаренко, 73), Буяльський (Андрієвський, 73), Шапаренко (Шепелєв, 72), Волошин (Діалло, 78) - Ярмоленко.

«Колос»: Фесюн - Цуріков (Ємець, 84), Чорноморець, Бондаренко, Бурда - Топалов (Салабай, 60), Оріховський (Мілько, 60), Демченко, Ільїн - Безбородько (Рангел, 60), Велетень (Гусол, 84).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 12 (6) - 7 (0)
Кутові: 4 - 2
Офсайди: 1 - 1.

ДИНАМО КИЇВ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 25°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 жовтня 2024, 03:46 1

Назаренко та Судаков лідирують серед голеадорів чемпіонату України

Коментарі