16-річного хлопця затримано за підозрою у підготовці теракту на Іграх-2024

Прокуратура розпочала попереднє розслідування

Правоохоронці Франції заарештували 16-річного підлітка за підозрою у підготовці теракту на Олімпіаді в Парижі. Про це повідомляє Sky News.

Хлопець привернув увагу поліції своїми повідомленнями в телеграмі, в яких намагався придбати матеріали для виготовлення поясу з вибухівкою. Крім того, він писав, що хоче померти смертю мученика в ім'я терористичної організації «Ісламська держава».

Молодий чоловік був заарештований 23 квітня у будинку своїх батьків у Верхній Савойї. В результаті обшуку слідчі виявили рукописи, зокрема клятву вірності ІД. У хлопця вилучили смартфон та відправили на експертизу. У поліції підліток зізнався, що хотів здійснити напад під час Ігор-2024 із застосуванням гвинтівки та поясу з вибухівкою, уточнивши, що його метою був діловий район Ла-Дефанс (Верхня Сена). Після цього він хотів померти під кулями поліцейських.

Прокуратура розпочала у середу попереднє розслідування за звинуваченням в «участі в терористичній злочинній спільноті з метою підготовки злочинів, пов'язаних із нападами на людей».

Олімпійські ігри в Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня.

Юрій Вишневський Джерело: Sky News
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 13:46 6

В Ер-Ріяді зібралося багато відомих боксерів

Коментарі