Впевнена перемога у дощовому Києві. Динамо розгромило Полісся

Кияни забили три голи у ворота суперників

У Києві відбувся поєдинок 25 туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрілися київське «Динамо» та житомирське «Полісся». Кияни з середини листопада минулого року йдуть без поразок та ведуть боротьбу за чемпіонське звання. «Полісся» має своє амбітне завдання: дебютант елітного українського дивізіону намагається зачепитися за єврокубкову зону. У першому колі житомирський клуб несподівано завдав поразки киянам із рахунком 3:2.

Господарі поля розпочали зустріч із агресивного пресингу, і футболісти «Полісся» під тиском помітно нервували. Кілька разів житомиряни припускалися втрат на своїй половині поля, за які динамівці не змогли покарати своїх суперників. Разом з тим, гості досить швидко вибігали в контратаки. Одна з них завершилася ударом Козака вище воріт. А «біло-сині» швидко переміщували м'яч по периметру штрафного майданчика суперників, але якийсь час не могли створити по-справжньому гольову загрозу.

Але настирливість киян таки призвела до моментів біля воріт «Полісся». Після навісу Шапаренка Михавко зіграв на випередження і головою пробив повз ціль. Міг забивати і Буяльський, але його удар із центру штрафного майданчика заблокував Кравець. Гості відповіли ударом Мустафаєва, з яким у падінні впорався Бущан (голкіпер киян сьогодні провів 100-й матч в УПЛ). А далі контратака «біло-синіх» завершилася виходом Ваната віч-на-віч з Кудриком і точним ударом форварда.

Забивши гол, кияни продовжили активно йти в атаку. Перед перервою ледь не відзначився Андрієвський, який обвідним ударом не влучив у ворота.

Гості активно розпочали другу половину зустрічі, але незабаром другий м'яч побував у їхніх воротах. Розмашиста атака киян завершилася передачею Вівчаренка у штрафний майданчик на Шапаренка, який відіграв голкіпера і завдав точного удару. На цьому проблеми для «Полісся» не закінчилися. Спочатку Тейлор отримав травму і не зумів продовжити гру, а потім Кравець за кілька хвилин отримав дві жовті картки, залишивши свою команду в меншості.

Господарі повністю контролювали перебіг подій на полі. Збільшити перевагу своєї команди міг Андрієвський, але його удар зі штрафного відбив Кудрик. А крапку у матчі поставив Буяльський, який вдало зіграв у відборі та, обігравшись із Ванатом, відправив м'яч у ворота. За час, що залишився, кияни провели ще кілька гострих атак, але рахунок більше не змінився.

У наступному турі «Динамо» проведе виїзний матч із «Дніпром-1», а «Полісся» прийматиме «Ворсклу».

Українська Прем'єр-ліга. 25 тур.

«Динамо» - «Полісся» - 3:0

Голи: Ванат (32), Шапаренко (51), Буяльський (77)

Попередження: Буяльський (75) - Кушніренко (38), Кравець (61), Фортюне (69)

Вилучення: Кравець (63, друга жовта картка)

«Динамо»: Бущан - Вівчаренко, Михавко, Попов, Тимчик (Караваєв, 85) - Андрієвський, Шапаренко (Шепелєв, 85), Буяльський - Кабаєв, Ярмоленко (Діалло, 78) - Ванат (Супряга, 78).

«Полісся»: Кудрик - Тейлор (Смоляков, 56), Чоботенко, Кравець, Михайліченко - Кушніренко, Крушинський (Танковський, 69), Мустафаєв (Таллес, 46) - Назаренко, Козак (Фортюне, 46) - Луіфер (Петряк, 84).

Арбітр: Володимир Новохатній (Черкаська область).

Стадіон: «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ).

ДИНАМО - ПОЛІССЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Динамо»: Діалло - б/о; Супряга - б/о; Шепелєв - б/о; Караваєв - б/о.

Заміни «Полісся»: Таллес - 4,5; Фортюне - 5,0; Смоляков - 5,0; Танковський - 5,0; Петряк - б/о.

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 17 травня 2024, 06:31 6

Бій за титул абсолютного чемпіона світу відбудеться в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія)

Коментарі